Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Redak slučaj u Srbiji: Opština izgradila pogon i predala stranom investitoru

  Opština Paraćin predala je švedskoj kompaniji „Rimaster“ na korišćenje novoizgrađeni proizvodni objekat površine 3.000 kvadratnih metara , a vrednost tog objekta je oko 250 miliona dinara.

  Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović simbolično je direktoru fabrike „Rimaster“ Milanu Pavlici predao ključeve novog objekta čiju je izgradnju u Industrijskoj zoni „Zmič“ opština finansirala preko kredita koji je dobila uz saglasnost države.

  „Opština je finansirala objekat, a kompanija je koristila državnu pomoć za zapošljavanje radnika. To je primer lokalne i državne saradnje kako bismo stranog investitora uverili da treba da radi u Srbiji i Paraćinu“, rekao je Paunović.

  Švedska kompanija „Rimaster“ već radi u zakupljenoj hali i trenutno zapošljava oko 100 radnika, a kako je ranije najavljivano, plan kompanije je da u nekoliko faza u Paraćinu zaposli do 1.000 radnika.

  „Rimaster“ se bavi proizvodnjom električnih sistema i kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine, a ima pogone u Švedskoj, Francuskoj, Poljskoj i Kini.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE