Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  štednja pravilo

  Pročitao ih je više od 360: Samostvoreni MILIONER otkriva omiljenu KNJIGU o ličnim FINANSIJAMA

  Nakon završetka fakulteta, Grant Sabatier osnivač kompanije Millennial Money i autor knjige  Financial Freedom, vratio se kući sa svega 2,26 dolara na svom bankovnom računu.

  To mu je bio veliki poziv na buđenje. Slikao je svoj bankovni račun, postavio sebi cilj da za pet godina zaradi milion dolara i odmah je počeo da uči i radi na ostvarenju svog cilja.

  „Čim sam započeo ovo putovanje, pretražio sam najbolje ocenjene knjige o ličnim finansijama na Amazonu“, kaže Grant, koji je za pet godina uspeo da postane milioner, zahvaljujući poslu sa strane koji je pretovio u unosnu kompaniju za savetovanje.

  Od tada je milioner iz Čikaga pročitao više od 360 knjiga o ličnim finansijama, a kao najbolja se ispostavila ona koju je prvu pročitao – „Your Money or Your Life“ (Novac ili život), Viki Robin i Džozef Dominges.

  Ta knjiga je promenila njegov odnos prema novcu i njegov pristup trošenju i štednji.

   

  Menjate vreme za novac

  „Pretpostavka je da razmenjujete svoje vreme za novac. I kad počnete da razmišljate o tome koliko vam je sati u životu trebalo da uštedite novac da biste nešto kupili, zaista počnete dvaput da razmišljate o potrošnji“, rekao je Grant.

  „Recimo da radim osam sati dnevno i nakon poreza zarađujem 10 dolara na sat, što znači da zarađujem 80 dolara dnevno. Želim da izađem na finu večeru u petak i to košta oko 80 dolara, što znači da sam ceo dan svog života proveo radeći za taj obrok. A onda počnete da razmišljate o još većim nabavkama, poput televizora od 1.000 dolara, i mislite – Koliko sam svog života zamenio za ovo? Da li je to vredno?“, nastavlja Grant.

  Tokom svog petogodišnjeg putovanja do sedam cifara, Grant je uštedio 50 odsto svojih prihoda. Danas se, uprkos finansijskom uspehu, i dalje fokusira na jednostavno življenje i ostavlja po strani 40 do 50 odsto svojih primanja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE