Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Požarevac i Valjevo dobijaju 8 preduzeća koja će prikupljati PET ambalažu i limenke „od vrata do vrata“

  Uz podršku gradskih uprava Požarevca i Valjeva, kompanije Coca-Cola HBC Srbija kao inicijatora projekta i kompanije Sekopak, lansiran je projekat „Komšije se pomažu, ambalažu odlažu!“. Kao okosnica projekta osnovano je osam socijalnih preduzeća koja će u ovim gradovima sakupljati ambalažni otpad iz domaćinstava. Predviđeno je prikupljanje PET ambalaže i limenki na najneposredniji način „od vrata do vrata“ koje će se sprovoditi u naredne tri godine.

  Realizacija projekta počinje najpre u Požarevcu gde su Memorandum o saradnji potpisali Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca i Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija. Projektom, u koji će se uključiti i grad Valjevo, planirano je unapređenje oblasti reciklaže ambalaže, podizanje nivoa prikupljenog otpada na mestu nastanka i podsticanje zapošljavanja socijalno ugroženih kategorija stanovništva. Coca-Cola HBC Srbija u potpunosti finansira program uz stručnu, mentorsku i logističku pomoć Sekopaka i u saradnji sa lokalnim javnim komunalnim preduzećima, te Nacionalnom službom za zapošljavanje.

  „Kao lider u proizvodnji bezalkoholnih napitaka, u potpunosti smo svesni svog uticaja na okruženje, posebno u oblasti odlaganja ambalaže. Ovaj projekat je značajan jer nema samo ekološki aspekt nego i vrlo značajan socijalni ugao. Sugrađani Požarevca i Valjeva imaće mogućnosti da pravilno odlože ambalažni otpad i očiste svoju okolinu ali i da pomognu komšijama koji su iz socijalno osetljivih grupa da zarade za svoj opstanak i dostojanstven život sebe i svoje porodice. Pozivamo građane da selekcijom svoje ambalaže doprinesu većoj stopi reciklaže, a tako podrže i svoje sugrađane preduzetnike“, istakao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

  Sekopaku kao najvećem operateru ambalažnog otpada veoma je važno da učestvuje u ovakvim akcijama i pomogne manjim gradovima da povećaju svest građana o reciklaži. Konkretne akcije poput ove mogu značajno da doprinesu povećanju količline ambalažnog otpada koji se šalje na reciklažu. Pozivamo građane da se priključe akciji “Komšije se pomažu, ambalažu odlažu” i pomognu preduzetnicima da prikupe što više ambalažnog otpada, izjavila je generalna direktorka kompanije Sekopak Violeta Belanović Kokir.

  Svu prikupljenu ambalažu, otkupljivaće kompanija Sekopak po tržišnim cenama. Za preduzetnika koji po isteku tri godine ispuni postavljene ciljeve projekta i bude najuspešniji u sakupljanju, Coca-Cola HBC Srbija obezbediće vredan poklon – kamion Iveco Porter.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Coca-Cola

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE