Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Porše ne može preživeti od automobila?

  Usled drastičnih promena u putnom transportu, ali i načinu korišćenja vozila, u Poršeu misle da ne mogu preživeti ako će samo proizvoditi automobile.

  Upravo je to izjavio Poršeov šef za IT i finansije Luc Meške, koji je za britanski Autocar rekao da Porše ne može živeti od tradicionalnih automobila.

  Naravno, još decenijama će Porše proizvoditi automobile koji pružaju vozački užitak, ali će morati divergirati svoje poslovanje.

  „Gradovi žele da smanje promet, zato moramo naći rešenja u okviru naše marke. „Carsharing“ nije dovoljan i neće nam doneti značajan profit. Ako želite komad kolača, morate razmišljati o ulaganjima u druge marke ili u saobraćajna rešenja.“

  Samo da govorimo o Poršeovim automobilima i njihovoj pripremi za buduću mobilnost, to nije dovoljno. Moramo misliti na investicije i biti profitabilni u drugim delatnostima, tvrdi Meške.

  Meške je pritom vrlo jasan pa kaže kako će 60 posto njihovih klijenata uskoro živeti u velikim gradovima, a to znači da će kupaca biti sve manje, posebno onih kolekcionarskih navika koji vole imati više Poršea. Stoga će maržu od 15 odsto biti teško postići.

  A prva stvar koju Porše uvodi je program vernosti, odnosno iznajmljivanja Poršeovih automobila putem mesečnog najma koji osigurava pristup gotovo svim modelima. Isti takav program će u naredne dve godine stići iz Amerike i u Evropu.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE