Počelo ASFALTIRANJE u selu koje je najavilo BOJKOT izbora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počelo ASFALTIRANJE u selu koje je najavilo BOJKOT izbora

  Nakon pretnje meštana leskovačkog sela Kukulovce bojkotom zbog neispunjenih obećanja, neposredno pred izbore krenulo je asfaltiranje puta kroz selo, a iako su lokalni putevi u nadležnosti gradova i opština, asfaltiranje 2,5 km puta finansiraju Putevi Srbije.

  Dok pojedini meštani kažu da su opet ucenjeni, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da asfaltiranje nije povezano sa predizbornom kampanjom.

  Pretili su meštani bojkotom izbora ukoliko se ne ispuni obećanje dato još 2017. godine – da u selo Kukulovce stigne asfalt. Ubrzo nakon pisanja medija, selo su posetili gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak koji su obećali asfalt do nedelje 21. juna i republičkih i lokalnih izbora.

  A nakon obećanja – stigle su i mašine u selo. Obećanje iz 2017. godine počelo je da se ispunjava tek nakon pretnje meštana bojkotom, koji sada imaju različita mišljenja.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/drobnjak-posetio-selo-koje-je-odlucilo-da-bojkotuje-izbore-a-dan-kasnije/

  Dok su neki pristali da izađu na izbore ukoliko dobiju asfalt, neki su nezadovoljni što se na ovakav način rešavaju problemi. Meštanin Nenad Mitrović kaže da asfalta ne bi bilo da njihova odluka nije izašla u više medija, pa nadleži nisu imali kud.

  “Kada su prvi put došli ljudi iz lokalne samouprave, a meštani tražili obećano, nije bilo dogovora, jer je rečeno da to ne može da su uradi. Kada su novinari preneli priču i kada smo poslali poruku da ćemo bojkotovati izbore, tada je došla svita sa Drobnjakom. Meštani treba da znaju da su asfalt omogučili građani Leskovca i Srbije i mediji koji su imali svoju ulogu. Ovo je poniženje, ponižavanje sopstvenog naroda. Uslovljavanje, ucena za asfalt”, kaže Mitrović.

  Pitanja zbog čega Putevi Srbije finansiraju ove radove i u čijoj je to nadležosti upućena su ovom preduzeću, a odgovori se očekuju.

  Selo Kukulovce, na 7 km od Leskovca, postalo je poznato u javnosti po visokoj izlaznosti na predsedničkim izborima 2017. godine, koji su u ovom selu ponovljeni zbog niz nepravilnosti, a nakon ponavljanja Aleksandar Vučić osvojio je 95,67% glasova.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE