Pismo premijerki: Taksa za javni servis ispod 500 RSD, a u toku otkazi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pismo premijerki: Taksa za javni servis ispod 500 RSD, a u toku otkazi

  Sindikat Nezavisnost Radio-televizije Vojvodine (RTV) uputio je otvoreno pismo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić u kom su je upozorili da je smanjenje budžetskih sredstava, koja su namenjena toj medijskoj kući, dovelo do raskida ugovora sa 56 stalnih saradnika i da će, ako se problem ne reši, RTV biti prinuđen da otpusti još 190 stalnih saradnika.

  “Vlada Srbije i poslednji saziv Narodne skupštine ugrozili su funkcionisanje pokrajinskog javnog servisa, smanjenjem budžetskih sredstava namenjenih ovoj javnoj medijskoj ustanovi. Takvim gestom, donosioci odluka demonstrirali su ne samo nepoštovanje važećih zakonskih propisa, već i opasne namere da uskraćivanjem finansiranja dodatno osakate ionako devastiranu medijsku scenu u Srbiji”, navodi se u otvorenom pismu.

  Kako je taj sindikat naveo u saopštenju, postavili su pitanje Ani Brnabić da li će dopustiti da ovoliko ljudi ostane bez posla, a njihove porodice bez stalnih prihoda.

  Oni su premijerki u pismu kazali da ukoliko para nema “treba to otvoreno da kaže” i time dozvoli upravnim odborima javnih medijskih servisa da sami formiraju cenu takse, koja je dugi niz godina ispod zakonskog maksimuma od 500 dinara.

  Izvor: RTV

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE