Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ostalo da se SRUŠE još dva objekta na „Beogradu na vodi“

  Na prostoru „Beograda na vodi“ u blizini nove Ulice Nikolaja Kravcova i zemljišta nekadašnje Železničke stanice, ostala su samo dva objekta koja još nisu srušena.

  Jedan je prizemna baraka, a drugi je zgrada sa fasadnom ciglom na tri sprata koja je pripadala Železnicama Srbije. Nju su nekada železničari koristili kao prenoćište, pa tako i nosi ime „Konačište železničar“.

  U planu je da uskoro počne rušenje ovog objekta koji se prostire na više od 1.500 kvadrata i to, kako se moglo čuti, možda već krajem nedelje. Da je u planu rušenje objekta potvrdili su i u Infrastrukturi železnica Srbije.

  Zgrada „Konačište“ predviđena je za rušenje i obuhvaćena tenderom za rušenje objekata u okviru stare Železničke stanice Beograd. Ugovor sa izvođačem radova zaključen je posle sprovedenog javnog tendera.

  Ugovoreni rok za završetak radova je 19. januar 2020. godine, ali se očekuje da posao na rušenju objekata u okviru stare Železničke stanice Beograd bude završen do kraja 2019. godine, navodi se u odgovorima Železnica Srbije.

  Kada i ove zgrade u Savskoj ulici budu srušene, prostor koji sada obuhvata „Beograd na vodi“ uz ovu saobraćajnicu sve do magacina i zgrade Pošte biće potpuno očišćen.

  „Konačište“ je, prema rečima radnika železnica, izgrađeno pre petnaestak godina. U njemu su odsedali kondukteri, mašinovođe i ostali železničari. Posle velike poplave 2014. godine, tu su boravili i Obrenovčani, a izvesno vreme ovaj prostor bio je pod zakupom – prizemlje, oko 400 kvadrata prvog i trećeg sprata i oko 150 kvadrata drugog.

  Da li je možda ovaj veliki zidani objekat mogao biti sačuvan i iskorišćen na neki drugi način, a ne srušen, pitanje je koje se nameće samo od sebe budući da je objekat očuvan, piše Politika.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE