Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ODLUČITE da ćete sutra ZA SEBE uraditi TRI stvari

  Završi se jedan dan i vi ste ljuti na sebe jer ništa toga dana niste uradili za sebe. Imate pravo što se ljutite i u pravu ste jer se verovatno osećate zarobljeno. Nešto kao marioneta. Ceo dan je protekao u realizaciji tuđih ideja, drugi su vam organizovali satnicu, događaji su vas vodili po svome. A vi? Jurili ste vreme i obaveze.

  Rešenje za ovakve dan-za-danom kolotečine možete promeniti u samo tri poteza.

  ODLUČITE da ćete sutra ZA SEBE uraditi TRI najvažnije stvari. Recimo:

  Ustaćete 40 minuta ranije i prošetaćete u trenerci pre polaska na posao

  Pročitaćete 20 strana knjige koja vas čeka

  Posvetićete vreme SVOM PROJEKTU

  Kada samo ŽELITE da radite stvari za sebe, onda imate pravo da se ljutite na druge i njih krivite jer živite kako živite. Ali, kada odlučite, onda gubite to pravo jer ste vi jedini odgovorni. Zato ljudi retko i teško ODLUČUJU i mrze da ODLUČUJU, a odluka je ključna stvar.

  Ako donesete odluku da ćete svakog dana uraditi tri stvari, lakše ćete organizovati ostale najezde obaveza koje će vas sačekati u svakom danu. I, najvažnije je da ćete imati osećaj da imate kontrolu nad svojim životom, a taj osećaj je nezamenljiv i ispunjava i daje energiju.

  Zamislite samo: svaki dan tri stvari, pa puta sedam dana. To je čak na mesečnom nivou 84. Takav mesec nikada neće otići u zaborav, a svaki može biti takav.

  Sve dok ovako ne priđete sebi i svojim danima, bićete doživotna marioneta. Ozbiljne su posledice, a rešenje je tako jednostavno.

  Koje su vaše tri stvari?

   

  Izvor: BIZLife

  Piše: M.P.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE