Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odlučeno: Na Adi Bojani će NAJGLASNIJI biti cvrkut ptica

  Skupština Opštine Ulcinj donela je Odluku o Akustičkim zonama po kojoj je Ada Bojana svrstana u kategoriju „Tihe zone u prirodi“.

  Ovom odlukom, kako ističu, konačno će se zaustaviti negativan trend koji je doveo do toga da se u ovom vikend naselju koje je do skoro nosilo imidž tihog ribarskog mjesta, održavaju danonoćne žurke koje su u velikoj meri remetile red i mir, saopšteno je iz Udruženja vlasnika objekata Ada Bojana.

  “Od sada najviši granični nivo buke na Adi Bojan u Db(A) je 35-35-30, što je u prevodu jačina zvuka koju proizvodi govor ili cvrkut ptica. Ovo će značiti da je od sada kažnjivo puštati jaku muziku u bilo koje doba dana, a za nepostovanje odluke kaznene odredbe biće primerene novčanim kaznama do 10.000 evra“, navodi se.

  Nadaju se da će se Vlada još jače uključiti u zaštitu reke Bojane kroz svoje i kroz aktivnosti iz nadležnosti javnog preduzeća Morsko Dobro koje upravlja ovim delom obale, Uprave Pomorske sigurosti koja je nadležna za sigurnost plovidbe na reci Bojani i upravi za Vode koja je veoma bitna u rešavanju prohodnosti reke.

  Izvor: CdM

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE