Novi MORATORIJUM na otplatu kredita?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi MORATORIJUM na otplatu kredita?

  U sklopu novih ekonomskih mera koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić, naći će se novi moratorijum.

  Iz Narodne banke Srbije potvrdili su za “Novosti” da su u pripremi odgovarajuće odluke koje će važiti od 1. avgusta i za koje se očekuje da će biti usvojene na vanrednom sastanku Izvršnog odbora NBS već u ponedeljak, kada će javnosti biti i saopšteni detalji.

  Nova pauza u otplati kredita trebalo bi da se odnosi na kredite pod određenim uslovima, kako za pojedince, tako i za preduzeća i da važi još bar dva meseca.

  Prethodni moratorijum u otplati svih kredita, pa i kamata na dozvoljeni minus, kartice i ostala zaduženja, o kom je Odluka doneta tokom Vanrednog stanja, važio je od 31. marta do kraja juna.

  Za tromesečnu pauzu u otplati kredita odlučilo se 93 odsto klijenata među pravnim licima, a 94 odsto među građanima.

  Od 1 jula, rate za one koji nisu odbili moratorijum, na šta su imali pravo do 31. marta, uvećane su za kamate tokom tri meseca moratorijuma, raspodeljene na ostatak duga. Za stambeni kredit, čija je rata oko 300 evra, rate su uvećane za oko 3,5 evra do kraja otplate.

  Tri pauzirane kamate za dozvoljeni minus, tokom moratorijuma, pripisuju se ratama u julu, avgustu i septembru.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Lj

   Nikog niste ni pitali da li zeli moratorijum niti obavestili ljude koliko cete para da im uzmmete za tu pauzu.Sram vas bilo.Sva obavestenja su stizala gradjanima kad je bilo kasno.

  • Gordana Miladinović

   Odlično će biti ako se odobri novi moratorijum za porodice koja žive sa jednom platom, školovanje dece i celokupne situacije, pozdravljam odluku Vlade!!!!!

  • dragan dejanovic

   nikako ne mogu da nadjem nacin da se prijavim da mi ne pocne moratorijum na kredit,koji placam od 2008 godine i ne mogu da docekam dan da se zavrsi.nikad vise u banku po pozjmicu,jer moja matematika i bankarska nikako nemaju isti kalkulator.uzeh 10 iljada evra uz depozit od dve na 15 godina ,na moje evre nejde kamata oni meni daju na racun 10 iljada evra po srednjom kursu u dinarima minus obrada kredita od 500 evrica zatim puknem na kursu u dva meseca jos 200 iljada dinara da bih danas jos bio duzan po njima oko 5 iljada evra.otisao sam u beli svet da zaradim pare da ih namirim i ne treba mi njihova nikakva pomoc.koja ce me jos ponovo kostati.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE