"Tamo plate nisu dosta veće, život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Tamo plate nisu dosta veće, život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji”

  Srbija ne može da zaustavi ljude da odu, ali ako već odluče, neka to rade legalnim putem kako bi država Srbija mogla da štiti njihova prava, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

  Đorđević je, gostujući na RTS, rekao da je Nemačka obaveštena da je Srbija obustavila odlazak medicinskih radnika, a da će narednik korak biti raskidanje ugovora.

  “Mi ne možemo da zaustavimo migracije. Neprimereno je da, kada svi pričamo o zaustavljanju migracija, mi to na neki način podstičemo. To bi bilo kontra onome što radimo”, rekao je ministar za rad.

  Srbija, kako kaže, napreduje, i ima plan i cilj – prosečnu platu od 900 evra.

  “Tamo plate nisu dosta veće, život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji, kvalitet života nije mnogo veći, sve što zarade potroše na život”, kaže ministar dodajući da Srbija ima šta da ponudi.

  “Mi smo najlepša zemlja na svetu, imamo društveni život koji ne postoji nigde, cena života je niža, kvalitet života raste iz dana u dan, već sada je na zadovoljavajućem nivou.”

  Prema njegovim rečima, Srbija ne može da zaustavi ljude da odu, ali postoje legalni načini.

  “Ukoliko se odluče na to, mi njih ne zaustavljamo ali bi bilo dobro da se prijave kako bi država mogla da garantuje za njihova prava. Videli ste da smo na Malti reagovali kao vlada, poštujemo njihovu odluku da odu tamo, ali tražimo od organa Malte da poštuju njihova prava”, napominje ministar.

  Glupa priča o neradnoj nedelji

  Kada je reč o radu nedeljom, Đorđević je rekao da je “u okolnostima kad se razvijamo glupo pričati o zabrani rada nedeljom”.

  “Zakon je jasan – radnik ima pravo na jedan slobodan dan, nekom je to nedelja, nekom sreda. Važno je da dobro zarade, da budu produktivni”, ističe Đorđević.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Karadjordje

   Ne seri bre budalo,jeftinije je u nemackoj nego u tvojoj srbiji

  • Paja patak

   Jovanjica rules!

  • Roki

   Plata doktora u nemackoj od 4000 pa na vise. I to pocetnici. Hrana jeftinija nego u srbiji. Nemacka nam garantuje prava kao i svima ostalima gradjanima. Uredite sistem pa da se vracamo.

  • Dragomir

   Evo sad ce da ostanu u ovoj rupetini od zemlje zbog fucking drustvenog zivota. Stvarno , ministre, imas argumente za medalju!

  • Sreta

   Ovakve gluposti....šta napriča ovaj čovek?! Krenuh da komentarišem ali stvarno nema smisla...

  • Alkibijad

   Tačno! Sve što zarade troše na ŽIVOT, ali ministrte - ne "mešaj" ŽIVOT i PREŽIVLJAVANJE! Tamo se pod ŽIVOT podrazumeva i zadovoljavanje kulturnih potreba, putovanja (koja nisu vezana samo za godišnji odmor)......Znam primer mlade doktorke ODAVDE koja TAMO sebi može da priušti bar dva praodužena vikenda mesečno da skokne do Majorke ili sličnih destinacija, ili medicinskog tehničara čija četvoročlana porodica TAMO - samo od njegove plate, živi duplo bolje nego što su živeli OVDE sa dve plate (supruga, inače doktor filologije je OVDE radila kao profesor)!

  • Moler

   Evo ja sam se vratio iz Nemačke i svake nedelje razmišljam da li sam napravio grešku. Imam firmu ovde, firmu u Nemačkoj, ali je u Srbiji sve komplikovano uraditi, svi znamo zašto. Sad ja koji imam dobru zaradu i ovde i tamo razmišljam da li sam pogrešio, kako li je onda jadnim ljudima koji nemaju posla. Pa lakše im je tamo sigurno, ne mogu da vam opišem koliko dok ne odete, samo ako paze na novac i ne troše ludo.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE