Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  N1: Sajtovi novih vlasnika Megatrenda NAPRASNO ugašeni

  Novi vlasnik Megatrenda Dejan Đorđević prekinuo je tišinu i oglasio se otvorenim pismom povodom brojnih apsurdnih detalja koji su isplivali u vezi sa njegovom kupovinom najstarijeg privatnog univerziteta u Srbiji.

  Ponovo je demantovao da je izjavio da „profesori neće raditi za platu„, ali nije komentarisao otkriće da rukovodstvo firme koju predstavlja – ne postoji, već se zapitao „kome smeta kapital iz Evropske unije“.

  Činjenica da konzorcijum investicionih fondova koji je navodno kupio Univerzitet Megatrend čine izmišljeni likovi, po svemu sudeći, nije pokolebala njihovog gazdu Dejana Đorđevića.

  U otvorenom pismu podvlači da 56 miliona evra ne ulaže kako bi sticao profit, već s idejom da se za dve, najdalje tri godine, Megatrend nađe u društvu 500 najbolje rangiranih svetskih univerziteta, govoreći o sebi u trećem licu.

  Vršilac dužnosti rektora dr Dejan Đorđević je čovek rođen u Srbiji, kapital je sticao u Nemačkoj, tako što je u tamošnjoj tržišnoj utakmici, kao stranac, morao da bude mnogo bolji i inventivniji u konkurenciji poslovnih ljudi koji se takmiče na tom tržištu. Njegov kapital i kapital konzorcijuma nemačkih investitora, koje on predstavlja, ima čisto poreklo.

  Dejan Đorđević (foto: screenshot)

  Svega nekoliko sati nakon što je N1 objavio da rukovodstvo kompanije koja je kupila Megatrend ne postoji, internet stranica firme Efas World – naprasno je nestala. Iako predstavlja navodno nemačku firmu, sajt je hostovan u Beogradu, a internet prezentacija njegove evropske podružnice – u Novom Sadu. Sajt EFAS Europe ugašen je još ranije, kako kaže novinar Dojče velea – jer nije platio zakup domena.

  „Inače, na tom sajtu su se prodavali štampači. Dakle, čovek je ‘valjao’ štampače, taj Dejan Đorđević, i izmislio je čitavu jednu nemačku korporaciju koja ne postoji, pa nekako ne verujem da taj tip, ili ta ‘korporacija’, ako uopšte postoji ima 56 miliona evra da kupi Megatrend“, kaže novinar Dojče velea Nemanja Rujević.

  Đorđević prošle godine preživeo je i atentat, ako je verovati njegovoj Konzervativno-reformističkoj stranci, ali je MUP ove navode ocenio „apsolutno netačnim“.

  U njegovoj biografiji stoji da je suinvestitor više međunarodnih kompanija i vlasnik brendova „Efas paper“ i „Alpe water“, međutim, sajtovi ovih firmi takođe su ugašeni.

  Za Nemanju Rujevića, krajnje je vreme da se institucije pozabave slučajem Megatrend.

  „Srbija je zemlja bez epiloga. Ovde treba neko da uzme i da slaže samo to što su novinari objavili. Tu je niz dokaza u kojima Tužilaštvo ne treba ništa da radi nego da uzme te tekstove i da kaže – evo slučaja“, navodi Rujević.

  Bivši vlasnik Megatrenda Mića Jovanović tvrdi da je prodao firmu, ali priznaje da zasad nije dobio ni dinara. Sredstva su, uverava, deponovana na račun, a prva rata biće mu isplaćena 6. januara, do kad ostaje, kako kaže, neprikosnoveni vladar ovog privatnog univerziteta.

  Izvor: N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE