Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mrze keš: Svetske elite za BEZGOTOVINSKO društvo

  Svetske elite žele da uspostave potpunu kontrolu nad finansijskim tokovima stvarajući „bezgotovinsko društvo“, piše nemački Kontra magazin.

  Iz tog razloga banke i platni sistemi čine sve kako bi obeshrabrili ljude da koriste papirni novac. U budućnosti će biti dovoljan jedan pritisak dugmeta da se čoveku oduzmu sredstva za život, upozorava autor članka Marko Majer.

  List piše da svetske elite mrze novac u gotovini. I nije slučajno da je nedavno Međunarodni monetarni fond (MMF) dao „preporuke“ Centralnim bankama i vladama kako da obeshrabre ljude da koriste papirni novac.

  Kao jedna od metoda predlaže se zamena novčanica sa visokim apoenima, piše autor članka. A svet se već kreće u tom pravcu — u Evropi i drugim razvijenim zemljama.

  MMF takođe savetuje uvođenje gornje granice za gotovinske račune. Osim toga, plaćaju se i provizije za podizanje papirnog novca sa bankomata, kao i za njihovo stavljanje na račun.

  Takođe se razmatra mogućnost devalvacije gotovine u odnosu na digitalnu valutu, kada će kupac doplaćivati za robu ako koristi novčanice. S vremenom će razlika u vrednosti samo rasti.

  Na kraju će se stvoriti „bezgotovinsko društvo“, u kom će finansijska preduzeća dobiti potpunu kontrolu nad novcem ljudi, upozorava list.

  Biće dovoljan jedan „klik“ da čovek ostane bez sredstava za život. Ovo je posebno opasno za članove opozicije i borce protiv sistema, jer se već sada blokiraju bankarski računi i računi u platnim sistemima, upozorava Majer.

  Izvor: Sputnjik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE