Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mirjana, buket, Milina od buketa

  Mirjana pravi JESTIVE bukete: ,,Darujem emocije, a ne običan poklon“

  Buket je uobičajen poklon za rođendan ili neki drugi lep povod, a Mirjana Dikić Dečermić iz Beograda je odlučila da napravi nešto mnogo kreativnije u tom obliku. Ona je osmislila jestivi buket koji može da sadrži slatkiše, bombonjere, čokolade, voće, povrće, cveće, suhomesnate proizvode, sireve, kao i alkoholna i bezalkoholna pića. Njen cilj je da takvim buketima daruje emocije, a ne običan svakidašnji poklon.

  Ideju za prvi buket je dobila pre tri godine, kada joj je bio potreban rođendanski poklon za svekrvu. Znala je da on mora da se sastoji od slatkiša, bombonjera i čokolada, jer sam buket cveća nije dovoljno maštovit.

  ,,Po prvi put sam spojila cveće sa poznatim brendovima slatkiša, čime je nastao buket koji je izazvao lavinu emocija. Tada sam shvatila da ovakvim buketima darujem emocije, a ne običan poklon. Daljim eksperimentisanjem i pohađanjem kurseva, upoznala sam mnogobrojne metode i tehnike izrade, razvila svoje veštine i započela sopstveni biznis“, kaže Mirjana koja je po struci diplomirani ekonomista, a trenutno je zaposlena u IT sektoru.

  Milina od buketa

  Milina od buketa

  Svaki buket pravi po individualnim željama naručioca što dosta utiče na izbor i raspored sastojaka. Proces otpočinje izradom postolja ili kaskade od štapića. Prema njenim rečima, prosečno vreme izrade jednog standardnog buketa je dva do tri sata, ne uključujući nabavku. Sastojke nabavlja na dan izrade buketa zbog njihove svežine, što je glavni faktor kvaliteta, ali i vizuelnog izgleda.

  ,,Svaki naručilac može da bira sastojke poput voća, povrća, cveća, slatkiša, suhomesnatih proizvoda, sireva, kao i alkoholnih i bezalkoholnih pića. Najveći pečat u mom dosadašnjem radu je tzv. burger buket, koji je do sada doprineo najvećem broju pozitivnih komentara, pogotovo među muškom publikom“, dodaje Mirjana za BIZLife.

  Milina od buketa

  Milina od buketa

  Večita inspiracija su joj osmesi na licima onih koji buket dobijaju na poklon. Samim tim rezultat njenog rada je sreća drugih ljudi.

  Osim što ima priliku da usrećuje druge, izrada jestivih buketa joj omogućava da se umetnički izrazi i ispolji svoju maštu.

  ,,Najčešće prilike za koje naručuju bukete su rođendani, godišnjice braka, venčanja i krštenja. Takođe, naručuju ih i radi ispraćaja u penziju, poslovnih svečanosti, kao i kućnih slava“, otkriva Mirjana za BIZLife.

   

  Cena zavisi isključivo od željene veličine buketa, kao i izabranih sastojaka. Dogovor sa naručiocima je fleksibilan i uvek je raspoložena da izradi buket u okviru zadatog budžeta.

  ,,Vaše je da zamislite, moje je da to i ostvarim. Buketi se mogu preuzeti lično, a postoji i mogućnost dostave“, ističe Mirjana Dikić Dečermić.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife/Ivana Jaćimovski

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE