Milioner uzdrmao temelj "našeg sveta": Ne moram ništa da znam, kome treba diploma (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Milioner uzdrmao temelj “našeg sveta”: Ne moram ništa da znam, kome treba diploma (VIDEO)

  Škola uči našu decu šta da misle umesto da ih uči kako da misle.

  Preduzetnik i samostvoreni milioner Geri Vajnerčuk smatra da je školski sistem potpuno zastareo, a da je uzročnik toga – internet.

  Vajnerčuk smatra da sistem koji je zasnovan na pamćenju informacija gubi svaki smisao u vremenu kada nam je svaka informacija na dohvat ruke, te da su mu neophodne korenite reforme.

  Dok, sa druge strane, mi moramo više da podstičemo kreativnost i slobodu izražavanja kod dece.

  „Zašto moram da se bavim matematikom? Imam kalkulator na svom telefonu koji može da radi to umesto mene. Ne moram ništa da znam. Mogu da kucam na netu i za dve sekunde ću dobiti odgovor. Koga briga za Periodni sistem? Školski sistem je toliko zastareo na globalnom nivou jer je zasnovan na pamćenju informacija u svetu gde svaku informaciju možemo da dobijemo u sekundi a da nas to ne košta ništa. Tako sve pada u vodu“, kaže Vajnerčuk.

  Vajnerčuk je globalno popularni web preduzetnik koji je na društvene mreže ušao kao izvrsni poznavalac vina. Pošto je fenomenalno razvio svoj vinski biznis, promovišući ga kroz društvene mreže, Geri je otvorio i svoju digitalnu agenciju, VaynerMedia. Ekspert je za društvene mreže i digitalni marketing, ali i investitor, govornik, pisac, moćni motivacioni govornik.

  Kako ovo da popravimo?

  On smtra da je na roditeljima je da ovakvo stanje poprave, jer su roditelji dužni da se postaraju za to da njihova deca budu srećna.

  „Ako bismo svi mi zajedno zapravo brinuli o sreći naše dece, ovo bi se popravilo samo od sebe. Nažalost, više nam je stalo do toga šta drugi misle o dostignućima naše dece nego što uopšte brinemo o deci. Ovo je problem modernog roditeljstva. Briga za tuđe mišljenje razara čitavo društvo”, kaže on.

  Sada vam nije potrebna fakultetska diploma da biste dobili posao. Najveće kompanije sveta, Amazon, Gugl ne zahtevaju diplomu da bi vas zaposlili. Oslanjanje na diplomu „za svaki slučaj“ je kao da pri ruci uvek imate konja za slučaj da vam se pokvari automobil. To je smešno. Ja sam produkt roditelja koji su bili dovoljno snažni da ne brinu o mišljenju drugih ljudi, zbog čega sam srećan

  I za mlade buduće preduzetnike koji mrze školu, a moraju da je pohađaju Gari ima DVA SAVETA.

  1. Uživaj u odmoru, jer ćeš raditi do kraja života.

  2. Ne budi licemeran. Ako si takva faca prestani da uzimaš novac od mame i tate. Ako si takav preduzetnik idi kupi sam sebi telefon. Počni da vežbaš odmah.

  Kako kaže, što pre se dete skine sa platnog spiska roditelja verovatnije je da će biti srećno u životu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen/Youtube

  What's your reaction?

  Komentari

  • gagagangule

   Bez reči sam, Takvo favorizovanje moderne tehnologije u svrhz zarade, a bez krucijalnog znanja....HMM...pa i taj što to promoviše, lećiće ga lekar koji ne kopira tok operacije sa ju tjuba. Dakle. šteberi dobro dodju ovima pametnima, kad zagusti

  • Zlatko Preskakulev

   Gopsodine Geri Vajnerčuk ! Pomenuti ste kao neko ko je neizmerno pametno dao primedbu kakav je sistem skolstva i time postavio pitanje"njegove svrhe"??? Brien me sto toliko mudar i pametan covek postavlja pitanje,a ne definise istoriju znanja ,a kojeg okrivljujete za neprikladnim i zastarelim, a ne osvrce se na svoje vreme i poreklo kako je onaj ON uspeo da uci i nauci sve i da postane toliko pametan i uman a da je ,nastao iz takvog sistema skolstva! Rekao bih tragicno je to sto pricate,a evo da cu vam ideju da razmislajte ,ako ikada dodjete do ovih reci, a to su" IZUZET NE MOZE DA IZUZIMA??? U vasoj glavi je INTERNET jednako znanje??? hahahaha? Ssmesnooo! ISTIM MOZGOM VI PORICETE DA NIKO NIJE PAMETNIJI I NIKO NE MOZE DA STEKNE VALIDNU DIPLOMU AKO MU VI NE POTVRDITE DA JESTE TO DIPLOMA/ ZNACI LI da je saglasno velikoj paroli"kraj istorije" od nekog fukujame, bila samo sidro ili lepak za neuke? Da li je ucenje nepotrebno jer ZNANJE JE SAMO N A INTERNETU?? Sa li mozete, ako ste toliko pametni da shavatite, da ce jednog dana da se pokaze da je "COVEK BILOSKI ROBOT" STIO IMPLICIRA DA IMA STVARAOCA I KONTROLORA??? TO NE POMINJETE??? SMETA VAM SISITEM I DIPLOMA BILO KOJA I BILO GDE?? NE SMETA VAM SAMO "INDUSTRIJSKO OBRAZOVANJE" SA ZNANJIM APRAKTIKANATA U STA SPADATE I VI PREMA SKLONOSTIMA I ZNAJU KOJIM RASPOLAZETE??? VASA NEUTOLJIVA ZEJD ZA"STAVRANJEM I PROFITOM JE STVARANA SILA ILI ENERGIJA KOJA VAS NAVODI DA SVE OSTALO NIPODASTAVATE I OSIONO KRITUKUJETE NUDECI SEBE KAO MERILO SVEMU??? NE DAO BOG DA SE NAPIJEM VASIH VINA I DA UZIVAM U VASOJ EKSPERTIZI I ZNAJNU O MARKETINGU KAO V ESTINA DEMONSKA!!!??? NI OVOLIKO NE ZASLUZUJETE DA VAS RAZ,MATRAM!!

  • jasna

   To je samo njegovo mišljenje, mada treba dobro razmisliti da li školski sitem i programi prate 21.vek? Zastareli jesu, djaci ne vole školu, mnoge stvari moraju da uče napamet. Srbija je daleko zaostala zemlja po svemu, pa i ovome. Koliko je predmeta dodato deci u osnovnoj i srednjoj školi, koliko je udžbenika novih, koliko je teška torba??? Previše je to, a može se poboljšati, ali kod nas se samo usložnjava i niko nije zadovoljan, ni djaci, ni roditelj,i ni prosvetni radnici. Ako naša deca padaju na listi PISA TEST-a ili ih uopšte nema, znači da nešto nije u redu. O IT tehnologiji možemo pričati samo u velikim gradovima, ostalo je bez dovoljne pokrivenosti internetom, a tamo gde nema čak ni struje u 21.veku...ne treba ni pričati. Tako da za nas ostaje konzervativni način škole....uči i samo uči teoriju, a kada dodje vreme da se zaposliš, ne znaš ništa da radiš.

  • Ana

   Pa sledeci put kada ga ne daj Boze doktor bide operisao , jednom rukom ce da pretrazuje info na internetu koji je neko postavio a u drugo skalpel da secka

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE