Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KREATIVNO i EFIKASNO: Penzioner osmislio SJAJAN način kako da očisti plažu

  U borbi protiv plastičnog otpada u moru kojeg je sve više, jedan penzioner iz Bretanje osmislio je briljantnu ideju kako da posetioce plaže motiviše da plastiku odlažu na jedno mesto.

  Michel Legay iz Bretanje je, umesto zatrpavanja plaže gomilom ružnih starih kanti za smeće, napravio veliku skulpturu ribe od mreže i žice, te stavio znak na kojem je pisalo: „Goby voli plastiku, molim te nahrani me!“, piše franbuzz.fr.

  Plaže Bretanje su među najlepšim u Francuskoj, i nažalost kao i sve plaže na svetu, često su zatrpane otpadom o kojem niko ne vodi računa ili posetiocima koji ne poštuju prirodu.

  Nema opravdanja za ovakvo ponašanje, ali ima za poboljšanja koja bi podstakla korisnike da bacaju svoje smeće na za to predviđena mesta.

  Razočaran stanjem lokalnih plaža ovaj ekološki osvešteni penzioner je zamislio džinovsku žičanu ribu, koja je jednostavno postavljena tačno na sredini plaže, kako bi skupljala smeće.

  Michel Legay i Goby (foto: printscreen)

  Pritom, skulptura velike ribe ima dva cilja. Prvi je da učini plažu čistom, što znači podstiče prolaznike da spontano kupe svoje smeće, dok je drugi cilj usmeren ka deci, koja nisu pronalazila nikakvo zadovoljstvo u recikliranju u starim kantama, sve dok se to nije pretvorilo u igru u kojoj su morali „nahraniti“ ribu Goby.

  Goby se i danas neprestano hrani, a većinu vremena dobije više nego što mu je potrebno. Lokalna služba čistoće ribu odvozi tokom noći kako bi ispraznili plastiku kojom je nahranjen, i već sledećeg jutra ribu vraćaju spremnu za nove plastične obroke.

  Izvor: Jutarnji list

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE