Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KOLAPS a Beograđani kipte od besa: ČETVRTINA linija skraćeno, ukinuto ili preusmereno

  Beograđani mesecima kipte od besa. U javnom prevozu, čija su glavna obeležja nesnosne gužve i nepoštovanje reda vožnje, od oko 170 gradskih linija trenutno je čak četrdesetak skraćeno, ukinuto ili preusmereno. Postoje zamene, ali one nikako nisu dovoljne niti od jednake koristi. Na to, četiri linije su trajno skraćene, a dve nepovratno ukinute.

  Višemesečne izmene prouzrokovali su radovi na saobraćajnicama, njihov produžetak i neprestano odlaganje završetka radova.

  Okončanje obnove Trga republike željno se iščekivalo jer je rekonstrukcija ovog pločnika na nekoliko meseci preusmerila više linija. Ali, kada su majstori napustili Trg, usledio je hladan tuš jer su građani shvatili da su linije 19 i 28 trajno skinute sa saobraćajne mape.

  Hladna voda polila je i one koji koriste linije 21, 22, 43 i 96 jer je okončanje obnove trajno skratilo njihove trase. Nezvanično, može se čuti da je sve ovo urađeno da bi se ganc nove kocke na Trgu rasteretile dela teških javnih vozila.

  Potez od Ruzveltove do Bajlonijeve pijace posebna je priča. Radovi na njemu preusmerili su autobuse 65, 77 i 79 i ukinuli tramvaje 2, 5 i 10.

  Koliko dugo nema linija 3 i 3L, žitelji Kneževca i okoline Topčidera su i zaboravili da su one nekad i postojale. A, njihovo vraćanje na stare trase nije ni u najavi.

  Do kada će da kruže izmenjenom trasom, ne znaju ni putnici na liniji 26, koji su u ovaj saobraćajni karambol zapali zbog radova u Zaplanjskoj.

  I Zemunci koji putuju autobusima 704, 706 i 707 zbog radova u Bulevaru Nikole Tesle sada kruže Ulicom trešnjinog cveta i tako će biti do 5. decembra. Muke imaju i njihove komšije sa linije 84.

  Neprijatno iznenađenje ovih dana zadesilo je i putnike tramvaja 6, 7 i 12 koji su zbog radova kod okretnice na Tašmajdanu preusmereni. Obaveštenje o tome na samom terminusu jedva je uočljivo pa neupućeni uzalud i dalje tamo čekaju prevoz.

  Titulu saobraćajnog cirkusa u javnom prevozu trenutno bi ipak mogla da ponese zona oko Savskog trga. Uske ulice oko njega nisu dovoljne da prime ni sve automobile i autobuse koji tu redovno prolaze. Ali, nadležni su ipak, očigledno na brzinu i u hodu, rešili da Balkanska, Admirala Geprata i malena Ulica Mihaila Bogićevića postanu zona okretanja za desetak autobusa koji su godinama okretali na Savskom trgu. Tako se već nekoliko dana u pomenutim ulicama oko trga stvaraju nesnosne gužve, pogotovu kod stajališta „Nemanjina” u Balkanskoj. Tu se putnici iz načičkanih autobusa, nemajući gde, guraju između parkiranih automobila. Muku sa njima dele i vozači.

  Ništa jednostavnije nije ni vozačima koji okreću na privremenom terminusu u Admirala Geprata. Kod Vaznesenjske crkve stvaraju se ogromne gužve zbog okretanja autobusa 52, 53, 56 i 56L. Ova vozila na ovu lokaciju preusmerili su radovi u Kraljice Natalije. Do kada će tako biti, ne zna se.

  Većina građana koje sve ovo dotiče nikako ne može da razume zašto nadležni konstantno započinju radove na više bitnih saobraćajnica u isto vreme. Ne shvataju ni to što se izvođačima dozvoljava probijanje rokova. Jer četrdesetak preusmerenih, skraćenih i ukinutih linija ne znači samo privremene trase, nego i svakodnevne kolapse.

  PRIVREMENO UKINUTE

  2, 5, 10 – do 31. decembra

  66 – do danas

  3, 3L – do daljeg

  PRIVREMENO PREUSMERENE

  401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409 i 503 – do nedelje

  79 – do 19. novembra

  704, 706 i 707 – do 5. decembra

  6, 7, 12 – do 12. decembra

  65 – do 31. decembra

  45 i 83 – do 31. decembra

  46, 51, 91, 92, 511, 551, 553, 601 – do 31. maja

  52, 53, 56, 56L – do daljeg

  26 – do daljeg

  TRAJNO UKINUTE

  19 i 28

  TRAJNO SKRAĆENE

  21 i 22 (do Slavije)

  43 i 96 (do Pančevačkog mosta)

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Baba Branka

   Dragi Beograđani, totalno bih vam ukinula gradski prevoz. Možda bi vam onda palo na pamet da protestujete protiv gradonačelnika, ma ko to bio, koga plaćate da radi u vašem interesu a ne da se sprda sa vama.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE