Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Klinički centar CG tuži lekara, traže 70.000 evra

  Klinički centar Crne Gore (KCCG) potražuje 70 hiljada evra od doktora koji je napustio tu ustanovu nakon što su mu platili specijalizaciju u inostranstvu.

  Dečiji psihijatar Nikola Ćulafić je nakon specijalizacije u Nemačkoj, koju je finansirao KCCG, napustio ustanovu i preselio se u tu zemlju. Klinički centar sada potražuje 70 hiljada evra od doktora Ćulafića.

  Ćulafić je dečiji psihijatar koji se, prema ranijem pisanju medija, o trošku Kliničkog centra usavršavao u Štutgartu, a nakon što je napustio tu ustanovu, novi radni odnos zasnovao je u Nemačkoj.

  KCCG je zbog toga tužio Ćulafića, a zastupnik KCCG Petar Joković pojasnio je da svaki lekar kojeg pošalju na specijalizaciju potpisuje ugovor da će ostati da radi u toj medicinskoj ustanovi duplo duže od trajanja specijalizacije.

  Prema ugovoru, ukoliko prevremeno raskine ugovor, lekar specijalista mora da plati Kliničkom centru iznos jednak broju bruto mesečnih zarada koje bi primio za period koji je bio obavezan da radi u toj ustanovi.

  Ćulafić je bio dužan da odradi sedam godina u KCCG, ali je raskinuo ugovor o radu nakon nešto više od godinu. Klinički centar je zbog toga pokrenuo tužbu i potražuje svoja prava shodno ugovoru o specijalizaciji.

  Izvor: Vijesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE