Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Italijani bi da GRADE I FINANSIRAJU kotorsku žičaru

  Italijanski proizvođač žičara zainteresovan je za gradnju žičare sa gondolom od Kotora do Njeguša i to tako što bi kompanija sama finansirala gradnju vrednu oko 20 miliona evra.

  Predsednik Vlade Duško Marković primio je predstavnike italijanske kompanije Lajtner, jednog od vodećih svetskih proizvođača žičara, uspinjača, vazdušnih tramvaja i ski liftova, koja je nakon uspešnog početka realizacije projekata žičara na Cmiljači i relaciji Manastir Podvrh – Đalovića pećina, izrazila nameru da uđe u projekat gradnje žičare od Kotora do Njeguša.

  Premijer je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem kompanije Lajtner u Crnoj Gori, ocenivši da se obe žičare kao strateški projekti koje finansira Vlada, a gradi Lajtner, uspešno realizuju.

  „Uspešnan početak realizacije prethodna dva projekta preporučuje vas i za ovaj. Zato me obradovala Vaša zainteresovanost za projekat žičare Kotor – Njeguši, koju biste gradili po principu koncesije ili javno-privatnog partnerstva“, kazao je Marković.

  Direktor prodaje i član Odbora direktora kompanije Lajtner, Martin Lajtner, predstavio je predsedniku Vlade idejni projekat žičare, iznoseći da planiraju Pininfarinijeve kabine nalik onima koje su nedavno izgradili na Cermatu u Švajcarskoj preko glečera do Materhorna.

  Na sastanku je ocenjeno da projekat ima turističku, ali i ekološku i kulturnu dimenziju jer obogaćuje turističku ponudu zemlje, poboljšava turističku poziciju Cetinja i Nacionalnog parka „Lovćen“, ali i stvara pretpostavke za smanjenje obima saobraćaja putem od Kotora do Njeguša.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE