Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I NAJJAKTIVNI resor PAO u toku pandemije

  Prema podacima koji su prikupljeni u drugom kvartalu ove godine, vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije opala je za 2,6 odsto u tekućim cenama, dok u stalnim cenama taj pad iznosi 0,8 posto u odnosu na drugi kvartal 2019. godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

  Posmatrano prema regionima, u drugom kvartalu ove godine, vrednost izvedenih radova, u stalnim cenama, povećana je u regionu Južne i Istočne Srbije, (48,3 odsto), i Beogradskom regionu, (2,3 procenata), dok je vrednost radova opala u regionu Šumadije i Zapadne Srbije, (13,7 posto), i Vojvodine (25,1 odsto) u odnosu na isti kvartal 2019. godine.

  Od ukupne vrednosti radova izvedenih u drugom kvartalu ove godine, na teritoriji Srbije izvedeno je 94,1 odsto, dok je preostalih 5,9 procenata izvedeno na gradilištima u inostranstvu.

  Ukupna vrednost radova izvođača iz Srbije, za radove koji su izvođeni na teritoriji naše zemlje i inostranstva, na istom je nivou kao u drugom kvartalu 2019. godine, posmatrano u tekućim cenama, dok u stalnim cenama beleži rast od 1,8 procenata.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/mihajlovic-gradjevinci-heroji-srbije-nijedno-gradiliste-nije-stalo/

   

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE