MK Group ostavila u budžetu Srbije 5 miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MK Group ostavila u budžetu Srbije 5 miliona evra

  MK Grupa saopštila je da je odlučila da nijedna od njenih kompanija članica ne koristi mogućnosti koje proizilaze iz Uredbi Vlade Srbije za pomoć privredi.

  Na ovaj način će budžet Srbije imati na raspolaganju dodatnih 5 miliona evra, a odluka je doneta imajući u vidu tešku situaciju u kojoj s enalazi domaća privreda, navodi se u saopštenju kompanije Miodraga Kostića.

  Kompanija MK Grupa pozdravlja i podržava mere koje će omogućiti privredi Srbije da lakše prebrodi krizu izazvanu pandemijom virusa COVID-19.

  Ovim želimo da izrazimo solidarnost i pružimo podršku bržem oporavku naše privrede. Takođe se nadamo da će i druge velike korporacije, koje imaju mogućnost, postupiti na sličan način. Ovakvim odricanjem omogućićemo više finansijskog prostora  za opstanak onih privrednih subjekata koja nisu u mogućnosti da se samostalno nose sa ovom vanrednom situacijom”, piše u saopštenju. 

  Kao društveno odgovorna kompanija, od samog početka izbijanja pandemije, MK Group je aktivno uključena u borbu protiv virusa COVID-19. Podsećamo da je Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Grupa, ustupio kapacitete hotela u Novom Sadu Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, a kompanija je donirala proizvode, novac za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa i za te svrhe do sada je izdvojila 43 miliona dinara. 

  Podsetimo, u sredu je trgovinski lanac Univereksport objavio da neće koristiti državnu pomoć.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/prva-srpska-kompanija-koja-se-javno-odrekla-drzavne-pomoci/

  Izvor: BIZLife

  Foto: MK Grupa

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE