Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I Kurc voli Balkan, ali…: U Austriju od sada SAMO uz negativan test

  Za ulazak u Austriju osoba koje su boravile u takozvanim rizičnim zemljama, u koje spadaju sve države Zapadnog Balkana, biće uveden obavezan negativan PCR test, najavljeno je iz austrijske vlade.

  Kancelar Sebastijan Kurc najavio je od petka strože kontrole na ganicama Austrije, kao i da će od tada biti moguć ulazak u Austriju iz rizičnih regiona samo uz negativan PCR test.

  „Mere koje preduzimamo imaju za cilj sprečavanje daljeg širenja koronavirusa. Kada pogledamo aktuelne klastere onda vidimo da imamo problem sa uvozom virusa, pre svega sa Zapadnog Balkana“, objasnio je on na konferenciji za štampu.

  Kurc je kazao da je Austrija iscrpela sve nivoe upozorenja za putovanje, apelovala na građane da odustanu od putovanja u rizične regione i da već sada postoji obaveza samoizolacije prilikom povratka iz takvih delova sveta.

  „Međutim i dalje imamo previše uvezenih slučajeva. Zbog toga će biti potreban negativan PCR test za ulazak u Austriju, a i kontrolisaćemo strožije poštovanje mere karantina“, podvukao je Kurc.

  Što se testova tiče, kaže da će biti prihvaćeni samo oni iz sertifikovanih laboratorija. „Odustanite od putovanja ovog leta na Zapadni Balkan. Razumem povezanost i bliskost sa tim regionom. I meni je taj region veoma blizak srcu“, dodao je Kurc.

  Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer kazao je da će se preduzeti mere za sprečavanje drugog talasa.

  „Zapadni Balkan važi za rizični region. Biće moguć ulazak u Austriju, za građane koji se vraćaju iz tog regiona, a koji imaju boravak u Austriji, samo uz negativan PCR test, koji nije stariji od 48 sati, a mera karantina ostaje i dalje na snazi“, objasnio je on.

  Inače, kako je saopštila vlada u Beču, u Austriji će od petka ponovo biti obavezno nošenje maski u supermarketima, bankama i poštama, saopštila je vlada.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE