Haos u Beogradu se NE SMIRUJE, oglasila se i ANA BRNABIĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Haos u Beogradu se NE SMIRUJE, oglasila se i ANA BRNABIĆ

  U centru Beograda traju održavaju demonstracije, koje su usledile nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao da će se ponovo uvoditi restriktivne mere usled epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa.

  Pripadnici policije formirali su oko ponoći kordon na ulici ispred Skupštine Srbije, gde se sporadično nastavljaju manji sukobi sa demonstrantima koji se i dalje nalaze u širem centru grada.

  Pripadnici Policijske brigade koji su se nalazili ispred zgrade parlamenta u jednom trenutku su dobili pojačanje od pripadnika Žandarmerije pa su oformili kordon prema Trgu Nikole Pašića, prema Pionirskom parku i prema Bulevaru kralja Aleksandra.

  U Takovskoj ulici, prema zgradi Radio-televizije Srbije, okupila se manja grupa demonstranata koji su na ulicu dovukli pet kontejnera i zapalili tri.

  Ispred zgrade RTS postavljena je visoka ograda, a policija je ispalila više patrona suzavaca prema demonstrantima.

  Najveći broj demonstranata, koji su se okupili ispred zgrade Skupštine Srbije, napustio je plato ispred zgrade parlamenta nakon što je policija nešto pre ponoći intervenisala velikom količinom suzavca.

  Do većeg sukoba došlo je oko 23.30 kada su demonstranti bacali kamenice i baklje ka policiji, nakon čega je policija intervenisala i ispalila nekoliko desetina patrona suzavaca.

  Najveći deo okupljenih se povukao sa platoa ispred zgrade parlamenta ka fontani na Trgu Nikole Pašića i ka Pionirskom parku, kao i prema Bulevaru kralja Aleksandra i Kosovskoj ulici.

  Jedna grupa učesnika protesta nastavila je da se sukobljava sa policijom, bacajući kamenje i delove polomljenih saobraćajnih znakova.

  Policija odgovara novim suzavcem, a iz pravca Ulice kneza Miloša oko 23.45 došlo je više vozila hamer Policijske brigade Beograda.

  Brnabić “izolovala” krivca

  Premijerka Ana Brnabić osudila je pokušaj upada u Skuštinu i kazala da će “država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji”, javlja RTS.

  “Najoštrije osuđujem vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije”, rekla je Brnabić.

  Ona je za incidente okrivila opoziciju, uz ocenu da su njene pristalice “pokazale svoje pravo nasilničko lice, pokušavajući da steknu političke poene na najvećoj krizi na planeti od Drugog svetskog rata”.

  Kazala je i da broj novozaraženih u svetu svakog dana raste i da je zbog toga važno “da budemo jedinstveni i pružimo svu neophodnu podršku zdravstvenim radnicima koji se predano bore za svaki život u Srbiji”.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE