Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Glumac ODBACIO optužbe brazilskog predsednika da je FINANSIRAO požare

  Brazilski predsednik Žairo Bolsonaro optužio je holivudskog glumca Leonarda Dikaprija da je „dao novac da se Amazonija zapali“, dok je poznati glumac i borac za zaštitu životne sredine ekspresno odbacio ove optužbe.

  Dikaprio je odbacio optužbe brazilskog predsednika, koje nisu bile potkrepljene dokazima, prema kojima holivudski glumac podržava organizacije optužene da su uzrokovale požare u Amazoniji.

  „Iako mislim da takve organizacije treba podržati, mi nismo finansirali organizacije koje su brazilske vlasti optužile“, rekao je Dikaprio koji je dao pet miliona dolara za Amazoniju.

  Glumac je aludirao na organizaciju „Alter do Chao“ koja od 2018. godine pomaže vatrogascima u gašenju šumskih požara.

  Razmere požara u Amazoniji (foto: printscreen)

  Četiri volontera te organizacije nedavno su privedena u Brazilu, a predsednik Bolsonaro je ove nedelje rekao da Dikaprio „sarađuje sa onima koji podmeću požare“.

  Bolsonaro nije pružio nikakve dokaze za ovu tvrdnju, ali je i u prošlosti optuživao nevladine organizacije koje su kritikovale njegovu politiku da su krive za požare koji su opustošili prašumu.

  Najnovije komentare o požarima dali su uhapšeni volontera koji su gasila vatru u državi Para, a lišeni su slobode zbog optužbi da su zapalili šumu kako bi prikupili donacije od nevladnih organizacija.

  Nevladine organizacije tvrde da je pritisak na njih vršen iz političkih razloga, kao i da se uznemiravaju aktivisti koje se bave ekologijom.

  Požari u avgustu ove godine izazvali su zabrinutost širom sveta, jer nestaju „pluća planete“.

  Izvor: Danas, BBC

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE