Država i trgovci UVERAVAJU: Svega ima DOVOLJNO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država i trgovci UVERAVAJU: Svega ima DOVOLJNO

  Sve trgovine u Srbiji uredno su snabdevene osnovnim životnim namirnicama koje su u potpunosti dostupne potrošačima, zaključeno je na sastanku u Privrednoj komori Srbije.

  Održan je drugi redovni sastanak ministra trgovine Rasima Ljajića i predsednika PKS Marka Čadeža sa predstavnicima trgovinskih lanaca koji posluju na teritoriji cele Republike Srbije.

  Predstavnici trgovinskih lanaca su na sastanku ukazali da ne postoji potreba da potrošači stvaraju zalihe namirnica jer se rad i snabdevanje odvijaju neometano, a svi njihovi kapaciteti su adekvatno pripremljeni za potencijalnu povećanu tražnju za određenim grupama proizvoda.

  Ljajić je ukazao na važnost pune i redovne komunikacije između ministarstva, PKS i trgovinskih lanaca radi što bolje koordinacije u trenutnim okolnostima.

  Rekao je da je Vlada spremna da čuje mišljenja i potrebe domaćih trgovinskih lanaca, kao i iskustva inostranih koji posluju u Srbiji, a imaju prodajne objekte u evropskim zemljama gde je povećan broj obolelih.

  “PKS je na raspolaganju predstavnicima trgovinskih lanaca za svako pitanje i eventualnu nedoumicu u trenutnim okolnostima. Na redovnim nedeljnim sastancima nastavićemo da pratimo situaciju”, istakao je Predsednik PKS Marko Čadež.

  Obrad Popović, predsednik Grupacije trgovaca prehrambenom robom PKS i direktor Domaćeg trgovinskog lanca DTL, rekao je da lanac snabdevanja od dobavljača ka maloprodajnim objektima funkcioniše redovno što znači da ne postoji potreba za stvaranjem dodatnih zaliha artikala koji se nalaze u prodavnicama robe široke potrošnje.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/beogradjani-prazne-markete-nadlezni-tvrde-nema-potrebe/

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE