DRI u prvoj kontroli Krušika i odmah utvrđene NEPRAVILNOSTI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  DRI u prvoj kontroli Krušika i odmah utvrđene NEPRAVILNOSTI

  Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je da je utvrđeno da je kompanija Krušik u finansijskim izveštajima za 2018. godinu iskazala prihode od prodaje preko komisionara veće od šest milijardi dinara, koji su evidentirani na osnovu nepotpune dokumentacije. Među komisionarima bila je i kompanija GIM.

  U izveštaju DRI ukazuje se da Krušik nije u poslovnim knjigama za 2018. godinu evidentirao zatezne kamate u iznosu od 430,7 miliona dinara po osnovu obaveza koje se mogu konvertovati u kapital.

  Upozoreno je da je valjevska namenska industrija precenila neraspoređeni dobitak ranijih godina za 346,6 miliona dinara i neraspoređeni dobitak tekuće godine za 84 miliona dinara.

  Revizor je ukazao i da je Krušik u finansijskim izveštajima za 2018. godinu precenio zalihe nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda i finansijski rezultat tekuće godine za iznos od 65,1 milion dinara, jer su u obračun proizvodnje uključeni i troškove prodaje koji predstavljaju rashod.

  Iz izveštaja DRI vidi se da su tekući računi Krušika neprekidno u blokadi od 16.novembra 2011. godine, osim računa koji su izuzeti od blokade po zaključku Vlade Srbije.

  Poslovanje Krušika do sada nije bilo predmet revizije DRI.

  Izvor: N1, agencije

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Komentari

  • Bor Boranin

   Како су у "Крушику" умешани високи политички функционери и њихови родитељи и пријатељи није чудно што је ДРИ нашао непотпуну документацију. Непотпуни је и новчани биланс, јер је у већини "испарио". По многим питањима у вези наменске и "Крушика" оглашавао се и неуморни и све знајући ΛV, по овом још чека да се изјасни министар др Сте....?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE