Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor ljutito radnicima koji se žale zbog plata: Zgrada Kliničkog ima DVA IZLAZA

  Već godinu zaposleni po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u Kliničkom centru u Nišu ne primaju plate redovno, a tvrde i da nemaju pravo na godišnji odmor i bolovanje.

  Umesto da im odgovori kada će biti plaćeni za svoj rad, direktor Zoran Radovanović poručio im je da zgrada KC ima dva izlaza, da radnici znaju gde su i da mogu da odu ako su nezadovoljni.

  Kako su počeli godinu, tako će je radnici na PP poslovima u Kliničkom centru i završiti – pitanjem kada će primiti platu. I novinari Južnih vesti su još pre nedelju dana to pitali Upravu preko zvaničnog mejla, ali odgovora nema. Ništa o tome, kako je rekao, ne zna ni njihov predstavnik, predsednik Sindikata „Nezavisnost“ Miodrag Stojković.

  Odgovor je potražio i gledalac emisije „Između redova“ na TV Belami, u kojoj je gost bio direktor Zoran Radovanović.

  Direktor Radovanović do sada mesecima nije odgovarao na slična pitanja radnika, koja su mu uputili i novinari Južnih vesti.

  I u programu ga je ovo pitanje naljutilo, a umesto preciznih odgovora, imao je više poruka za radnike na PP ugovoru, od kojih su se sve svodile na to da oni mogu da odu iz Kliničkog centra ako su nezadovoljni.

  “Skoro 9 miliona dinara mesečno, puta 12 meseci je 100 miliona dinara, KC daje tim ljudima koji rade kod nas. Vrlo je jednostavno, ako postoji problem mogu da kažu meni, a ako im nije u redu mogu da idu napolje sutra, nije problem. Mi smo plaćali sve što smo plaćali, ako kasnimo, kasnimo jer njima obezbeđuje KC novac iz sopstvenih sredstava. Oni su tu jer mi mislimo da treba da budu tu. Ako oni misle da ne treba da budu tu, što se mene tiče, znamo svi da postoje dva izlaza, iz pravca Zetske i iz pravca Kliničkog centra novog, prema tome taj deo je vrlo lako rešiv”, odgovorio je Radovanović.

  Takođe je rekao da on odlično zna koliko radnici koji su na privremeno-povremenim poslovima rade i ponovio da mogu da nađu i neki drugi posao, jer imaju odlične reference iz Kliničkog centra, pa mogu da se zaposle gde god žele.

  “Gospodin neka dođe kod mene da mi objasni tačno o kome se radi da mu izvučem radnu listu. Za svakog od njih izvlačim radne liste mesečno da pokažem koliko su radili i koliko nisu radili”, poručio je Radovanović.

  Radnici koji su gledali njegovo gostovanje su ogorčeni i kažu da platu čekaju od oktobra i traže da konačno reši problem, koji je počeo početkom godine. To što plate skoro godinu dana ne primaju redovno zaposleni povezuju sa tim što upravo tada prestaje naplata parkiranja u krugu starog Kliničkog centra.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE