COVID-19 doneo brze promene u delovanju narko-bandi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  COVID-19 doneo brze promene u delovanju narko-bandi

  Dileri droge u Velikoj Britaniji prave lažne legitimacije Nacionalne zdravstvene službe (NHS) kako bi mogli slobodno da se kreću tokom zabrane kretanja.

  Nacionalni centar za istraživanje bandi je tokom istraživanja otkrio da su se članovi narko-bandi oblačili kao da idu na trčanje i tako ubacivali drogu u poštanske sandučiće, a drogu prodaju i iz automobila kako bi izbegli policiju.

  “COVID-19 je doneo brze promene u delovanju narko-bandi, a mnogi dileri se pridržavaju mera fizičke distance”, rekao je profesor Sajmon Harding, direktor Nacionalnog centra za istraživanje bandi.

  Harding je dodao da se o isporukama dogovaraju telefonom, da dileri sve više koriste vozila kako bi isporučili drogu, tako što se proizvodi izbacuju kroz prozor, a kupci novac ubacuju na zadnje sedište.

  Istakao je da su prethodni modeli dilovanja, naročito oni u kojima su deca prenosila drogu iz velikih gradova, postali “veoma rizični”.

  “Ulične bande su prinuđene da pronađu nove taktike, poput regrutovanja dilera putem društvenih mreža. To znači da mladi mogu biti uvučeni u opasne kriminalne aktivnosti putem telefona, a da njihove porodice za to ne znaju, što je zabrinjavajuće”, kazao je Sajmon Harding.

  Cene porasle zbog otežanog snabdevanja

  Rezultati istraživanja su objavljeni nekoliko nedelja nakon što je Nacionalna kriminalistička agencija upozorila da narko-bande diluju i sa parkinga supermarketa.

  “Znamo da određene grupe imaju poteškoće da prevezu svoje proizvode i sada prilagođavaju svoje metode. Podaci pokazuju da pokušavaju da diluju na parkinzima supermarketa predstavljajući se kao radnici u prodavnici kako ih policija ne bi zaustavljala”, navela je Lin Ovens, direktorka Nacionalne kriminalističke agencije.

  Zbog pandemije koronavirusa, međunarodne kriminalne grupe promenile su način krijumčarenja droge u Veliku Britaniju.

  Granična policija i Nacionalna kriminalistička agencija su objavile da je bilo nekoliko zaplena kokaina i druge droge na brodovima, kamionima, vozilima koji su pokušavali da uđu u Britaniju.

  Problemi sa snabdevanjem doveli su do porasta cena za krajnje korisnike, što je zabrinulo policiju da bi to moglo da dovede do povećanog broja krađa.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/i-dileri-se-snalaze-dostava-hrane-kao-paravan/

   

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE