Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Članica SNS nova direktorka škole, roditelji to ne mogu da „PREĆUTE“

  Roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu „Jevrem Obrenović“ u Šapcu nisu pustili decu na nastavu.

  Nakon odluke ministra prosvete Mladena Šarčevića da na osnovu nepravilnosti koje je utvrdila prosvetna inspekcija, razreši dužnosti direktorku OŠ „Jevrem Obrenović“ Jelenu Jevrić i na njeno mesto imenuje učiteljicu Svetlanu Stanković, inače zaposlenu u drugoj Osnovnoj školi, ali i istaknutu članicu Srpske napredne stranke i odbornicu SNS u gradskoj Skupštini, roditelji su zajedno sa učenicima prisustvovali prvom času, te su onda vratili decu kući, odbijajući da ih ostave na nastavi.

  Na roditeljskom sastanku koji je organizovan veče pre, uz prisustvo svih zaposlenih i roditelja, razrešena direktorka Jelena Jevrić apelovala je na roditelje da „ne narušavaju dečje pravo na obrazovanje, te da decu puste u školu“.

  Zaposleni u školi uputili su dopis ministarstvu, u kom ističu da se ne slažu sa „odlukom ministra da vršilac dužnosti direktora škole bude osoba koja ne radi u toj obrazovnoj ustanovi“, i da će ako bude bilo potrebe stupiti u štrajk. Iz Ministarstva su odgovorili upozorenjem da „štrajk nije zakonit“, i pozvali nastavnike da se „ne odlučuju na takav potez“.

  Roditelji su samoinicijativno pristupili potpisivanju peticije, u kojoj daju podršku direktorki Jeleni Jevrić, a učenici su okačili transparente u školskom dvorištu na kojima piše „Nećemo Cecu hoćemo Jecu“.

  V.d. direktorka Svetlana Stanković, nije dozvolila snimanje Televiziji Šabac u prostorijamna škole. Stanković pak dodaje da roditelji nisu nezadovoljni. Pritom je obećala da će na sva pitanja novinara imati odgovore u ponedeljak, za kada je zakazala sastanak.

  Izvor: N1, TV Šabac

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Miloš

   Alo ministre ovo je Šabac.Naš Grad.Naši direktori koje smo mi izabrali.Neće moći ovako.

   • sabaccc

    Da li ste vec zaboravili ko je postavio sadasnju direktorku,a i one iz 2000? Postavljali su svoje ljude bez konkursa i bez saglasnosti roditelja,da li ste se i tada bunili ? Ceca Smiljanic je stvorila ime ove skole a Jevricka nije uspela da se pridrzava Zakonskih odredbi,duze od jedne godine. Mislila je da je toliko mocna da moze da radi sta hoce,ali nije. Ocigledno je da je u ovoj zemlji,a narocito u ovom korumpiranom Sapcu,nego bacio pogled i na rad u skolama i desilo se to sto se desilo.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE