Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CG dobija novi RIZORT: Za Bigovo Bay 300 MILIONA EUR

  Kotor je doneo odluku o izgradnju novog značajnog turističkog rizorta na crnogorskoj obali, konkretno u naselju Bigova kod Tivta.

  Naime, na inicijativu investitora Bigova Bay se ušlo u razradu studije lokacije Bigova gde će biti i potpisan ugovor o komunalnom opremanju zemljišta u vrednosti od 15 miliona evra koje će investirati Bigova Bay, a koje će Opština odbiti od komunalija.

  Odlukom o potpisivanju tog sporazuma, stvaraju se neophodni preduslovi da se investicija od otprilike 300 miliona evra odvija na lokalitetu Bigova, rekao je predsednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

  „U narednom periodu imamo nameru da gradimo dva turistička kapaciteta. Takođe sam, u razgovoru sa sa predsednikom Vlade, dogovorio akt za gradnju vertikalnog transporta koji treba ide prema Njegušima, a vrednost investicije oko 25 miliona”, rekao je on.

  Kotor ima sezonu od marta do novembra, a grad iz godine u godinu broji sve veći broj turista. I više nego pozitivan trend rasta ove privredne grane, međutim, sa sobom donosi i izazove, kaže Aprcović.

   

   

   

  Izvor: Cdm

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE