BUM "tehnoloških" biznismena: Mask BOGATIJI od Bafeta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BUM “tehnoloških” biznismena: Mask BOGATIJI od Bafeta

  Bogatstvo osnivača Tesle Elona Maska samo u petak je skočilo za 6,1 milijardu dolara, čime je izbio na sedmo mesto najbogatijih ljudi na svetu, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

  Najnoviji skok akcija proizvođača električnih automobila od 11 posto povećalo je Maskovo bogatstvo na 70,5 milijardi dolara, dok njegovo većinsko vlasništvo u Spejs Iksu vredi oko 15 milijardi.

  Ukupan rast proizvođača električnih automobila u ovoj godini iznosi fantastičnih 269 procenata, popevši se na vrh liste najvrednijih autoproizvođača u 2020. godini, prestigavši i do sada neprikosnovenu Tojotu.

  To je Elonu Masku obezbedilo i ličnu zaradu od 595 miliona dolara.

  Mask je poslednji u nizu “tehnoloških” biznismena koji su na listi najbogatijih prestigli Vorena Bafeta, nakon Stiva Balmera, Lerija Pejdža…

  Spekulativni mehur?

  Međutim, Majk Novogratz, finansijski stručnjak koji upravlja Galaxy Digital Holdingom, upozorava da vrednost tehnoloških kompanija raste prevelikom brzinom i da bi mali investitori trebalo da se povuku pre kraha tržišta.

  “Nalazimo se u iracionalnom izobilju – ovo je mehur”, rekao je Novogratz za Blumberg. “Ekonomija usporava, Kovid vreba, a tehnološko tržište ruši rekorde na dnevnom nivou. To je klasični spekulativni mehur”, oenio je on.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE