Borba protiv "MASOVNOG TURIZMA": Ulaz u Veneciju TRI evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Borba protiv “MASOVNOG TURIZMA”: Ulaz u Veneciju TRI evra

  Turisti koji žele da uđu u Veneciju od 1. jula naredne godine, moraće da plate najmanje tri evra, objavila je gradska uprava.

  Mera koja će se primenjivati na jednodnevne izletnike i putnike s kruzera, ali ne i na one koji borave u hotelima, najavljena je početkom godine, ali je njena primena odložena zbog tehničkih poteškoća.

  Cena takse će porasti na šest do osam evra tokom vrhunca sezone.

  Načini plaćanja se još uvek razrađuju. Oni koji u grad pokušaju da se “prošvercuju” suočiće se s kaznama od 100 do 450 evra.

  Masovni turizam dugogodišnji je problem Venecije, iako je i njen najveći izvor prihoda. Smatraju ga glavnim krivcem za porast cena nekretnina i pad broja stanovnika.

  Po podacima iz 2016. godine, Venecija ima više jednodnevnih turista, oko 82.000, nego što ima stanovnika. A njihov broj je sa 100.000 sredinom 70-ih godina prošlog veka, pao na 53.000.

  Gradonačelnik Luiđi Brugnaro smatra da bi ova šema naplate mogla biti model za ostale evropske gradove koji muku muče s masovnim turizmom. “Uveren sam da su ovakve mere samo početak suzbijanja masovnog turizma”, kazao je on.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE