Bez dogovora Supernove i United Media grupe

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bez dogovora Supernove i United Media grupe

  Kablovski operater Supernova saopštio je da nije postigao dogovor sa kompanijom United Media oko emitovanja nekoliko televizijskih kanala, među kojima je i informativni kanal N1.

  Supernova je na svom sajtu objavila saopštenje u kojem se, između ostalog, kaže:

  “Želimo da vas obavestimo da, uprkos velikim naporima, nismo uspeli da postignemo dogovor sa kompanijom United Media u vezi sa nastavkom emitovanja sledećih televizijskih kanala – svi Sport klub kanali, Pikaboo, Vavoom, Grand kanali, Cinemania, Lov i ribolov, N1.

  U nameri da korisnicima na teritoriji Srbije omogućimo gledanje pomenutih kanala bez diskriminacije, prihvatili smo izuzetno visoku cenu koja nam je ponuđena, koja čak nije ni obuhvatala dozvolu za emitovanje svih kanala, poput Nove S i Nove Sport.

  Međutim, United Media je otišla korak dalje, kršeći zakon, zahtevala da podelimo tržište Srbije i korisnike, tako što bi jednima pomenuti sadržaji bili dostupni, dok bi drugi ostali uskraćeni bez ikakvog razloga.”

  Supernova će nastaviti da se na tržištu izdvaja najkvalitetnijom TV ponudom sa više od 250 kanala, navodi se u saopštenju.

  Supernova je brend nastao akvizicijom kablovskih operatora Kopernikus Technology, Radijus vektor i AVcom i od aprila su u sastavu Telekom Srbija grupe.

  United Media: I dalje se nadamo rešenju

  Istim povodom oglasila se i United Media, navodeći da korisnici kablovskog operatora Supernova, kojih je oko 210.000, od danas ne mogu da gledaju kanale UM, jer je ugovor o distribuciji istekao i nije obnovljen.

  Sa žaljenjem obaveštavamo građane da i pored naše želje da se programi UM i dalje nalaze u ponudi Supernove, nismo uspeli da postignemo dogovor sa Telekomom, saopšteno je iz ove kompanije.

  Operateru Supernova je još 31. decembra istekao pravni osnov za emitovanje kanala United Medie. Rukovodstvu kompanije ponuđeni su gotovo isti tržišni uslovi koji su važili i ranije, ali nažalost, do nastavka saradnje nije došlo, dodaju iz United Medie.

  “Nadamo se da i dalje postoji mogućnost da se pronađe rešenje, zbog interesa korisnika i da se nastavi višegodišnja saradnja koja je postojala sa operaterima Radijus Vektor i Kopernikus, koji su u međuvremenu postali mreža Supernova”, dodaje se u saopštenju UM.

  U saopštenju United Media podseća da je državni operater – Pošta NET pre mesec dana, bez ikakvog obrazloženja odustao od saradnje sa United Mediom.

  Izvor: Supernova, BIZLife, N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • DJole

   Baš se sad potresoh što tih par kanala koje nikad nisam gledao vise necu imati na spisku. Užas i beda. Na kraju ce moliti da neko gleda te čuvene N kanale

  • Nebo J

   Jako opasno vreme u kome moderni diktator kontroliše i šta ćemo gledati na TV. Sigurno će sve učiniti da svaku slobodnu misao uguši u narednim godinama. Kada to i učini i kada ekspres lonac bude potpuno zatvoren veliko je pitanje kuda će i kojom snagom da izbije para. A mora da izbije, to svako ko je završio osnovnu školu mora da zna.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE