Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aziji će trebati „BRDO PARA“ da se prehrani

  U narednoj deceniji broj stanovnika Azije mogao bi porasti za oko 250 miliona, a prema procenama stručnjaka u isto vreme će se potražnja za hranom u ovoj regiji i više nego udvostručiti.

  Nova istraživanja pokazuju da ovaj kontinent neće biti u stanju da se prehrani, te da je prehrambenoj i poljoprivednoj industriji Azije u narednih deset godina potrebno 800 milijardi dolara investicija da zadovolji rastuću potražnju za hranom.

  „Ako se ovo ulaganje ne ostvari, za rezultat ćemo imati loš ishod kada je reč o hrani za stanovništvo Azije“, navedeno je u izveštaju PwC, Rabobanka i singapurske investicijske kompanije Temasek.

  Istaknuto je da će klimatske promene i rast broja stanovnika dodatno uticati na probleme koje ova regija ima s snabdevanjem hranom, kao i na nestabilnost cena. Prema procenama stručnjaka, do 2030. godine će se količina obradivog zemljišta za svaku osobu u Aziji smanjiti za pet posto.

  Direktor PwC Ričard Skiner rekao je da bi se, ukoliko ne reše ovaj problem, u narednim godinama mogli naći u veoma nepovoljnoj situaciji, ističući da im je cilj i usvajanje novih rešenja i tehnologija koje će im omogućiti da uz manja ulaganja proizvode više hrane.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE