Challenge Rekonstrukcija

Kako izgledaju rekonstruisana musaka, jagnjetina ispod sača, komplet lepinja?

Finale trećeg po redu kulinarskog takmičenja u rekonstrukciji tradicionalnih jela, „Challenge Rekonstrukcija“, održava se u subotu, 11. oktobra u prostoru Mokrin House, u Mokrinu.

Događaj je otvoren za javnost, učesnici mogu da oprobaju svoje kulinarske veštine u tri radionice sa profesionalnim chefovima, uživaju u vinima i večeri koju organizatori pripremaju

Karte se mogu kupiti na Gigstix platformi.

Goveđi jezik, kečap od višnje, prah od sušene džigerice: Izabran najbolji moderni RINFLAJŠ

Finalisti takmičenja su:

  • Lazar Erić, osmanaestogodišnji chef iz Gornjeg Milanovca (rekonstrukcija jagnjetine ispod sača)
  • Luka Bašić, chef sa iskustvom rada u restoranima sa Mišelin zvezdicom (jagnjeća sarmica u maramici u kombinaciji sa školjkama, odnosno jakobovim kapicama u sosu, jelom poznatim kao Saint Jacques à la Parisienne)
  • Ivan Bičkei, učesnik serijala Masterchef (rekonstrukcija musake, u kojoj se kombinuju spanać, brancin, lisičarka, krompir, patlidžan)
  • Stefan Tomić, chef u restoranu Salon 1905, (kombinacija ribe pagar sa jagnjećom maramicom i vojvođanskim kulen sosom, uz rekonstruisanu krompir salatu sa komoračem, školjkama i japanskim začinima)
  • Silvana Hadžić, chefica i food blogerka (rekonstruisala je moravsku salatu)

Dok chefovi budu pripremali jela a žiri odlučivao ko je pobednik, publika će moći da prisustvuje kulinarskim radionicama o francuskim sirevima, pripremi paste i o tome kako najbolje iskoristiti celo pile. Oni koji su zainteresovani za radionice treba da se pripreme slanjem prijave na adresu – challenge.rekonstrukcija@gmail.com

Pored hrane i pića, na događaju će biti postavljen i Food Market pa će posetioci moći da probaju i kupe prehrambene proizvode malih proizvođača iz Srbije.

Uveče publiku čeka i muzički spektakl – nastup popularnog mostarskog benda „Divanhana“ (18h) koji je poznat po izvođenju sevdalinki ali i obradama klasične, pop i džez muzike u tradicionalnom duhu.

Challenge Rekonstrukcija

Tema oktobarskog takmičenja „Challenge Rekonstrukcija“ je „Peta nota“ a učesnici su sami birali koje će jelo da inoviraju dajući mu „umami“ ukus ili takozvanu „petu notu“. Tradicionalna hrana je inspirativna pa su chefovi kandidovali i rekonstruisane verzije popare, komplet lepinje, teleće džigerice, škobalja, i drugih jela.

Finaliste je odabrao žiri u sastavu: hrvatski chef Mario Mandarić, jedan od najuspešnijih mladih chefova u Hrvatskoj i član Forbes liste „30 Under 30 Europe“, Tom Gretić, kuvarski i televizijski superstar iz Hrvatske, Jovan Nikolić Njegovan, vlasnik i chef u salonu Nucleus u Novom Sadu, Zoran Ostojin, vlasnik etno sela Tiganjica kod Zrenjanina, Nikola Šorak, perspektivni mladi chef koji je Srbiji doneo jednu od nagrada na mađunarodnom takmičenju mladih kuvara San Pellegrino i Nataša Šešić, preduzetnica i dizajnerka iz Novog Sada.

„Challenge Rekonstrukcija“ je gastro događaj koji okuplja profesionalce u industriji, ali i ljubitelje dobre kuhinje. Na prvom takmičenju učesnici su predstavili moderne verzije sarme a na drugom – rinflajša. Osnivač i pokretač ovog nesvakidašnjeg događaja je Srđan Jerinkić, kuvar iz Novog Sada.

Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE