Delirium Scilence,

Delirium Silence: Večera inspirisana provansom i ukusima

Beograd je po mnogo čemu poznat grad, a možda pre svega po svojoj raznovrsnoj ponudi svetskih kuhinja i jela. Jedan od novijih trendova koji polako osvaja nepca Beograđana jeste takozvani slow cooking. U tišini restorana Delirium Silence, ova tehnika postaje mnogo više od načina pripreme – postaje filozofija. Svaki zalogaj postaje trenutak u kojem se svet stišava da bi dozvolio ukusu da progovori.

Upravo takvu tišinu – punu ukusa, promišljenosti i inovacije – prepoznao je i IQOS, koji je inicirao ekskluzivnu saradnju sa Vladimirom Kučerom, jednim od najautentičnijih glasova nove gastronomske scene u regionu. Kao brend koji redefiniše svakodnevne rituale, IQOS je u ovoj saradnji video savršen spoj – tehnologije, tradicije i iskustva.

Atmosfera restorana deluje sanjivo. Prigušena svetla odbijaju se od glatkih površina, a umesto buke i glasne muzike, čuje se šapat gostiju i mirni tonovi opuštajuće melodije. Senke detalja u prostoru stvaraju iluziju pomerene stvarnosti – kao da ste izašli iz gradske užurbanosti i zakoračili u svet senki i tišine.

Delirium Scilence,

Meni od jedanaest jela pažljivo je osmišljen tako da svako donosi novu dimenziju ukusa, evocirajući sećanja, emocije i iznenađenja. Recepti su inspirisani novinama iz IQOS asortimana – sofisticiranim aromama, smelim kontrastima i neobičnim spojevima.

„Popara u ogledalu“ spaja skromno i luksuzno: keks od slada i krem od hleba i sira prizivaju detinjstvo, dok gel od smokve i grožđa dodaje notu zrelosti i raskoši.

Delirium Scilence,

„Tiha paprika u pavlaci“ je upravo to – tiha, diskretna, a nezaboravna. Krem od mleka i pavlake obavija nepce, dok bergamot i limeta šapatom donose osveženje.

Zatim sledi „Bestežinski gulaš“ – espuma od fazanskog gulaša, fermentisana kajsija i žele od malina brišu granicu između slatkog i slanog u jednom složenom trenutku ukusa.

U „Sarmi u crvenom“, klasično jelo zakopano je u avangardi – umotano u žele od crvenog kupusa, više je umetnički gest nego obrok.

„Orasi u oblacima“ donose miris zime, ali sa dodatkom kokosovog mleka i suptilne arome juneće supe koja jelo podiže u sferu iznenađenja.

„Ušće ukusa“ kombinuje rečnu ribu, paškanat i pirotski kačkavalj u punom, zemljanom zalogaju.

„Tirkizna pauza“ je trenutak za reset – kombuha s tonikom i mentom osvežava i briše liniju između ukusa i osećaja.

Delirium Scilence,

„Šumska priča“, glavno jelo večeri, odaje počast prirodi i eksperimentu: pačija prsa, šumsko voće i pena od trešanja spajaju sezonalnost i emociju.

A onda – tišina. Ona puna značenja: „Noćni poljubac“ i „Čudesne sfere“ zatvaraju krug. Čokolada, lešnik, marakuja, lubenica – slojevi ukusa koji se spajaju u harmoniji i nude malo, ali snažno slatko finale.

Tako izgleda jedno veče u Delirium Silence – mesto gde svaki obrok postaje priča, a svaki zalogaj poziv na istraživanje. Upravo tu, IQOS je kroz ovu saradnju spojio inovaciju i senzornu umetnost u doživljaj koji nadilazi očekivanja.

Za punoletne IQOS korisnike koji žele da deo ovog iskustva dožive kod kuće, molekularna knjiga recepata inspirisana ovom saradnjom biće dostupna u IQOS buticima i odabranim restoranima širom Srbije.

IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin, koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.

BIZLife gastro kutak: „Gault&Millau“ izabrao najbolje restorane u Srbiji

Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

 

Izvor: BIZLife

Foto: Vladimir Kučera

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE