Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    epson

    Epson i Anker postigli nagodbu povodom pogrešnih tvrdnji o osvetljenosti projektora

    Anker ispravlja lumene u skladu sa industrijskim standardima. Ova odluka naglašava Epsonovu posvećenost međunarodno prihvaćenim industrijskim standardima koji pomažu potrošačima da donesu najbolju odluku za kupovinu

     Epson je danas objavio da je postigao nagodbu sa Ankerom povodom nedavne tužbe u kojoj se naglašava obmanjujuća praksa oglašavanja. Prema uslovima poravnanja, Anker se složio da ispravi dotične lumene projektora širom sveta u odnosu na prethodno pogrešno navedene lumene, kako bi preciznije iskazao osvetljenost i pružio više koristi potrošačima.  Prvobitna žalba je uložena kao deo Epsonovih stalnih napora da obezbedi da brendovi koriste međunarodno priznate i prihvaćene standarde osvetljenosti kako bi pomogli potrošačima da imaju precizne informacije o proizvodima.

    „Naš cilj je direktan – da osiguramo da potrošači imaju tačne informacije prilikom donošenja odluka o kupovini“, rekao je Mike Isgrig, potpredsednik, zadužen za prodaju i marketing, Epson America. „Ankerove izmene lumena na nekoliko njihovih projektora koje se tiču industrijskih standarda merenja, pomažu da se osigura da potrošači znaju tačno šta mogu da očekuju u performansama projektora. Dosledna upotreba standardizovanih pokazatelja na kraju pozitivno utiče na celo tržište, osiguravajući da potrošači imaju pravi projektor za njihove potrebe.”

    Anker će ispraviti specifikacije lumena za sledeće modele:

    • Nebula Cosmos Laser 4K (D2350) biće smanjen sa 2.400 lumena na 1.840 lumena
    • Nebula Cosmos Laser (D2341) biće smanjen sa 2.400 lumena na 1.840 lumena
    • Maglina Kosmos (D2140) biće smanjen sa 900 lumena na 810 lumena

    Epson upozorava kupce da budu oprezni u vezi sa obmanjujućim pokazateljima navedenim kao „Luks“, „LED lumeni“ ili „Osvetljenost lampe“ koji ne prate standardizovanu metodologija i stoga utiču na sposobnost potrošača da uporede performanse projektora. Merenje projektora je definisano od strane međunarodno priznatih grupa za standarde, uključujući Međunarodnu organizaciju za Standardizaciju (ISO) i Međunarodni komitet za metrologiju displeja (ICDM). ICDM objavljuje informacione standarde merenja displeja (IDMS) gde je metodologija za merenje osvetljenosti boje projektora i svetline bele boje odvojeno definisana. ISO standard koji definiše metodologiju merenja projektora je ISO21118:2020. Kada se ovi standardi poštuju, nema dvosmislenosti u pogledu toga kako projektori treba da se pravilno mere i porede.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Epson

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE