Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najbolja guvernerka na svetu: Da nije bilo Vučića….

    Guvernerka Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, dobitnica je godišnjih priznanja za najboljeg guvernera na globalnom nivou i za najboljeg evropskog guvernera, koja dodeljuje londonski mesečnik „The Banker“.

    Nagrada joj je dodeljena zbog podsticanja rasta i stabilizacije ekonomije Srbije, saopštila je danas Narodna banka u Beogradu. Magazin „The Banker“ koji je deo grupe „Fajnenšel tajms“, svake godine u januaru dodelom nagrade „Central Banker of the Year“ odaje priznanje čelnicima centralnih banaka.

    U obrazloženju dodele priznanja guvernerki Tabaković navedeno je da je ona na čelu Narodne banke Srbije od 2012. godine, od kada radi je na jačanju bankarskog sistema zemlje i sprovodi monetarnu politiku kojom je ublažena inflacija i podržana kako domaća tražnja, tako i rast bankarskih kredita.

    Tabaković izjavila je da priznanje doživljava kao priznanje za promene u Srbiji na kojima sa Aleksandrom Vučićem radi od druge polovine 2012. godine.

    „Verovao je u ispravnost odluka koje sam donosila kao guverner i uvek mi je bio podrška – državnička, ljudska. I niko pre njega nije razumeo celovitost sistema ukupne ekonomije. Niko nije imao tu političku snagu i hrabrost da preduzme najteže mere“, istakla je Tabaković u izjavi za Tanjug.

    Ona je rekla da mnogi dolaskom na funkciju promene svoj odnos prema građanima i zaborave da ih je njihovo poverenje dovelo u priliku da svoja obećanja pretvore u dela i potcene ih neradom koji je najgrublje nepoštovanje.

    „Posvete se sebi i potroše svoju priliku da urade neophodne, teške, korisne i vredne stvari za mnoge ljude“, rekla je Tabaković dodajući da je ona imala sreću da je Aleksandar Vučić bio prvi potpredsednik vlade, a od 2014. premijer i da je imala njegovu podršku u svakom trenutku.

    Izvor: Beta, Tanjug

    Foto: Beta, Miloš Miškov arhiva

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE