93.000 EUR za SAMO JEDAN dan na funkciji?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  93.000 EUR za SAMO JEDAN dan na funkciji?

  Svrgnuti nemački regionalni lider, koga podržava stranka krajnje desnice Alternativa za Nemačku (AFD), mogao bi da dobije platu od 93.000 evra za samo jedan dan na poslu.

  Novinarska mreža RND navodi da su ovu informaciju potvrdili državni zvaničnici države Tiringija.

  Političar liberalne Stranke slobodnih demokrata Tomas Kemerih povukao se u četvrtak, dan pošto su ga poslanici u Tirigeniji izglasali za premijera zahvaljujući i glasovima ekstremne desničarske stranke AFD.

  Kancelarka Angela Merkel nazvala je glasanje u toj istočnoj saveznoj državi “nedopustivim” i dodala da mora da bude poništeno.

  RND navodi da premijer države Tiringija dobija osnovnu platu od 16.617 evra bruto, uz dodatak od 766 evra. Dodatno, kao oženjenom muškaracu, Komerihu pripada i porodični dodatak od 153 evra, što je ukupno 17.537 evra.

  Prema zakonu te države, jedan dan u kancelariji tretira se isto kao jedan mesec, a Kemerih ima i pravo na šestomesečni prelazni dodatak posle odstupanja s funkcije.

  Prva tri meseca dobija dodatak u punom iznosu, a sledeća tri polovinu iznosa. U izveštaju RND navodi se da bi sam prelazni dodatak ukupno iznosi 75.468 evra.

  Poslanici u parlamentu Tiringije dobijaju mesečnu osnovnu platu od 5.803 evra. Uz to dobijaju i do 2.782 evra mesečnog dodatka, prenosi nemački Die Velt.

  Tako uobičajena dnevnica poslanika u toj državi iznosi 290 evra, bez dodataka, dok je dnevnica poslanika u nacionalnom parlamentu Bundestagu 500 evra.

  Izvor: BBC

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE