Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za 26 miliona nezaposlenih u EU kriza i dalje traje

    Generalni sekretar Konfederacije evropskih sindikata Bernadette Segol ocenila je da za 26 miliona nezaposlenih u Evropskoj uniji kriza nije završena.

    Za 26 miliona nezaposlenih, kriza nije iza nas, istakla je čelnica Konfederacije evropskih sindikata, a predsednik federacije privatnih firmi Businesseurope Markus Beyrer smatra da preveliki porezi opterećuju privatne firme, kao i da cena struje i nedovoljne reforme predstavljaju kočnicu u daljem razvoju evropskih preduzeća.

    Beyrer je istakao da je u EU od otpočinjanja krize šest miliona izgubilo posao, mnogo više nego u Japanu ili SAD.

    Segol smatra da je politika koja se sprovodi na evropskom nivou Evropski semestar dovela do rasta nezaposlenosti, nesigurnosti i socijalnih izdvajanja.

    Evropski semestar je novi instrument EU za koordinaciju ekonomskih politika između zemalja članica. Reč je o šestomesečnom razdoblju u kom države članice usklađuju svoje budžetske, makroekonomske i strukturne politike, kako bi Evropska komisija mogla pravovremeno da upozori na moguće krize.

    Evropski semestar započinje u januaru, kada Evropska komisija objavljuje Godišnji pregled ekonomskog rasta, u kome definše prioritete EU u tekućoj godini za podsticanje rasta i zapošljavanje.

    Sindikati EU smatraju da politika štednje treba da bude napuštena, jer je imala uništavajući učinak na ekonomiju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE