Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dačić: Finansijski sektor je „najveći neprijatelj naroda“

    Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić izjavio je da je finansijski sektor „najveći neprijatelj naroda“ i da neko treba da snosi odgovornost za loše stanje u finansijama i ekonomiji.

    „Finansijski sektor je najveći neprijatelj našeg naroda, zato što ima za cilj da što više opljačka ovaj narod i to tako više neće moći. Pogledajte gde idu profiti banaka, da li ostaju u Srbiji ili idu u inostranstvo. Zar smo dotle došli da naš siromašni narod finansira strane banke“, rekao je Dačić.

    Nije narod glasao da banke i bogati budu još bogatiji. Narod nije zadovoljan ekonomskom situacijom, a ni ja lično, a naročito nisam zadovoljan izjavama koje dolaze iz finansijskog sektora, a koje su u nesaglasju sa stavovima stranaka koje su pobedile na izborima“, rekao je Dačić na molbu da prokomentariše pisanje pojedinih medija da će guverner NBS Dejan Šoškić biti smenjen.

    On je dodao da svako ima svoju odgovornost i da to što je neko izabran za vreme prethodne vlasti ne znači da treba da bude smenjen, ali ni da ostane do kraja mandata ukoliko ima nesaglasja sa drugim državnim organima. „To pitanje treba da se reši kada se vlada formira“, rekao je Dačić i istakao da Srbija, dok cela Evropa sa sistema stezanja kaiša prelazi na sistem podsticanja rasta, stalno kaska i živi u zabludama i teorijama.

    Dačić je napomenuo da naša ekonomska teorija ne prati modernu ekonomsku teoriju Evrope i da on pod tim uslovima neće biti predsednik vlade. „Neće meni niko da diktira nešto što je za ovaj narod loše“, rekao je Dačić i dodao da poreski sistem i sve ostalo treba da bude takav da oni koji imaju najviše i snose teret krize.

    Pokretanje privrede i privredni rast, prema Dačićevim rečima, mora zameniti „stezanje kaiša“, jer „narod više nema gde“.

    Ne verujem finansijskom sektoru, oni ne učestvuju u izborima, ali uvek vode glavnu reč, to više neće moći. Finansijski sektor, tajkuni pejorativno, ne upravljaju ovom zemljom“, poručio je Dačić i dodao da država ne treba da im preti, ali ni da oni „ne treba da varaju narod“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE