Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gostovanje crnogorskog Narodnog pozorišta u NP

    Crnogorsko narodno pozorište iz Podgorice gostovaće 25. i 26. aprila u Narodnom pozorištu sa dve predstave, Gogoljevim „Revizorom” i dramom Bojane Mijović „Lasice”.
     
    Prvog dana gostovanja, u sredu, 25.aprila, crnogorsko pozorište na Velikoj sceni predstaviće se Gogoljevim „Revizorom” u režiji Veljka Mićunovića koji za svoju postavku kaže da reviziju vidi kao društvenu mimikriju, a korupciju kao večnu igru koja traje i ne da se zaustaviti. Mićunović je uloge poverio Srđi Grahovcu (Ivan Aleksandrovič Hljestakov), Branimiru Popoviću (Anton Antonovič Skvoznik – Dmuhanovski), Žaklini Oštir (Ana Andrejevna), Branki Stanić (Marija Antonovna), Simi Trebješaninu (Artemije Filipovič Zemljanika).
     
    U četvrtak, 26. aprila na Sceni “Raša Plaović”, glumački ansambl CNP-a, izvešće dramu “Lasice” u režiji Stevana Bodrože. Komad mlade spisateljice Mijović praizveden je 14. maja prošle godine. Igraju Žaklina Oštir (Zorka), Nada Vukčević (Mirjana), Branka Stanić (Anica) i Simo Trebješanin (Jovan).
     
    Istog dana, u 18 sati, u Muzeju Narodnog pozorišta, biće predstavljena Izdavačka produkcija Crnogorskog narodnog pozorišta koja postoji blizu 14 godina. Tom prilikom, govoriće urednici edicija Milovan Radojević i Goran Bulajić, kao i direktor CNP-a Janko Ljumović, a biće predstavljen i časopis za pozorište, izvođačke umetnosti i kulturu “Gest”, koji objavljuje Udruženje dramskih umetnika Crne Gore.
     
    Gostovanje CNP realizovano je u okviru Sporazuma o saradnji između Narodnog pozorišta i Crnogorskog narodnog pozorišta potpisanog u januaru prošle godine. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE