Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Gospoda Glembajevi“ na turneji

    Predstava Ateljea 212 „Gospoda Glembajevi“, koja je izazvala ogromno interesovanje kako domaće tako i publike iz regiona, otvoriće 18. međunarodni festival malih scena u Rijeci.

    Na Festivalu malih scena, koji traje od 3. do 8. maja u Rijeci, u zvaničnoj selekciji Željke Turčinović, biće izvedeno osam predstava iz pet zemalja. U Rijeci vlada veliko zanimanje za „Glembajeve“, koji otvaraju festival, pa će se ova predstava igrati dve večeri zaredom, 3. i 4. maja 2011, a već 4. i 5. maja predstava će gostovati u Kopru (Gledališče Koper), gde su karte već rasprodate.

    U ovom komadu o propasti bogate građanske porodice koja je svoju moć i svoje bogatstvo zasnovala na prevarama, zločinima i na pljački igraju: Boris Kavaca ( glava porodice, bankar Ignjat Glembaje), Anica Dobra (supruga sumnjivog morala, lepa baronicu Kasteli), Nikola Ristanovski, Jelena Đokić, Vlastimir Đuza Stojiljković, Branislav Trifunmović, Tanasije Uzunović, Svetozar Cvetković, Mladen Sovilj, Stefan Trikoš, Aleksandar Đurđić.

    „Gospoda Glembajevi“ je imala uspešno gostovanje i u Mostaru na Mostarskom proleću 18. aprila. U saopštenju se navodi da je tom prilikom predstavu gledalo oko osamsto gledalaca, od kojih je preko sto sedelo na naknadno unesenim stolicama ili stajalo u Domu Hercega Stjepana Kosače.

    „Gospoda Glembajevi“ su jedno od najpoznatijih i najizvođenijih dramskih dela velikana hrvatske moderne književnosti Miroslava Krleže.

    Predstavu je režirao Jagoš Marković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE