Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    IZNENAĐUJUĆE: Kineske banke uvode sankcije Rusiji

    Izvršni direktor Poslovnog saveta Rusija-ASEAN (Asocijacija nacija Jugoistočne Azije) Viktor Tarusin izjavio da kineske banke ne samo što su ruskim kompanijama i fizičkim osobama odbijale da daju kredite, nego su od njih tražile i da zatvaraju račune i sredstva prebace na druga mesta.

    Tarusin je u razgovoru s novinarom časopisa Kommersant-Vlast, izjavio da su "izuzeci bile Exim Bank i China Development Bank iz političkih motiva".

    Kineske banke su integrisane u globalni ekonomski sistem i cene svoje odnose s američkim bankama, zato su se de facto priključile finansijskim sankcijama protiv Rusije, izjavio je Tarusin.

    Stručnjaci s kojima je razgovarao časopis su kao glavne probleme u poslovanju između Rusa i Kineza naveli nerazumevanje kineskog mentaliteta i želju Kineza da kontrolišu biznis.

    "Kinezi su počeli u mnogim kompanijama da traže preuzimanje kontrole, ćega ranijenije bilo", izjavio je Maksim Sokov, generalni direktor kompanije En plus, govoreći o jednom od poslovnih poduhvata svoje kompanije.

    "Oni kažu da su spremni da investiraju, ali da im je potrebno dobiti 50 odsto plus jedan glas". Zbog toga, prema njegovim rečima, u 2015. godini mnogi poslovi nisu sklopljeni.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE