Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto su video igre dobre za decu?

    Roditeljima je veoma teško da prihvate da su video igre sastavni deo odrastanja njihovih mališana. Ali one su tu i vreme je da naučite koje su pozitivne strane tog dešavanja i kako da deca imaju koristi od igranja.

    Prvenstveno deca treba da budu pod nadzorom kada koriste tehnologiju, naročito ukoliko je uključen internet, navodi sajt Quora. Takođe treba da postoji određen period u toku dana kada oni mogu da koriste igrice. Treba da vodite računa o tome koje igre su prikladne za koji uzrast i da izbegavate nasilne igre kojima je ubijanje i povređivanje jedini cilj.

    Kada su u pitanju takmičarske igre naučite decu da neguju sportski duh. Neka budu skromni u pobedi i dostojanstveni kada gube. Naučite ih da znaju kako da se nose sa porazom i objasnite im da nastave da se trude i ne odustaju čak i kada nešto deluje nemoguće.

    Kada je reč o društvenim video igrama naučite decu da rade u paru i da poštuju saigrače. Naučite ih da odaberu pravog partnera za igru i da razvijaju sopstvene strategije kojima će prevazići probleme. Neka uvide da je potrebno da razmišljaju pre nego delaju i ukoliko nešto ne ide neka probaju neki drugi način.

    Neka slušaju vaše poučne savete i vide rezultat prelazeći nivoe. Tako će steći poverenje u vas i vaš sud, imaćete bolju komunikaciju u godinama koje predstoje. Igrice mogu pomoći deci na više načina, naročito mlađoj. Ukoliko su u pitanju kreativne igre koje razvijaju memoriju ili uče decu da čitaju, pišu, strane jezike i tako dalje.

    Imaćete zajedničku temu sa svojim detetom i kroz taj vid druženja će vas ono doživljavati kao druga u igri. Zbližićete se. Uz zabranu igre budite sigurni da će vaše dete uraditi svoje obaveze tako da je to veoma dobar deo modernih kazni bez batina.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE