Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Puteve i Koridore spajamo u junu

    Ministarka građevine i saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da će dva javna preduzeća Putevi Srbije i Koridori Srbije konačno biti spojena u junu.

    Zorana Mihajlović je, gostujući na RTS, rekla da je na sastanku sa Međunarodnim monetarnim fondom definitivno dogovoreno da Putevi i Koridori budu spojeni u jedno preduzeće.

    Imali smo partnerski sastanak sa MMF. Ministarstvo je sve dogovorilo i uradilo. Putevi i Koridori moraju definitivno biti spojeni u junu, ali ne zato što tako kaže MMF. Mi smo tu odluku doneli pre nego što smo uzeli aranžman sa MMF", kaže Mihajlovićeva.

    Napominje da se sve aktivnosti Ministarstva odvijaju po planu i podseća da će od 1. jula ove godine poslovati tri preduzeća – Preduzeće za infrastrukturu, Preduzeće za prevoz robe, ali i Preduzeće za prevoz putnika.

    Plan je da od 1. januara 2018. godine Preduzeće za infrastrukturu posluje samostalno, jer su dva glavna cilja Ministarstva reformisanje i ulaganje u infrastruktu, podvlači Mihajlovićeva.

    Govoreći o deonici Beograd-Pančevo, ministarka Mihajlović kaže da će ta deonica biti završena do početka naredne godine i dodaje kako se nada da će to značajno uticati da se smanje gužve na toj relacija.

    Ističe da ova deonica već košta 90 miliona evra, dodajući kako je najvažnije da gradilište radi i da nijedno nije zatvoreno, a na pitanje šta učiniti ukoliko se i zatekne prazno gradilište, ukazuje da odmah nakon toga se radi revizija ugovora.

    "Ukoliko neko ne uradi ni 10 posto dogovorenog posla, mi razmišljamo o raskidanju ugovora. Srbija ima rokove i mi hoćemo da se tih rokova pridržavamo, a ne da zbog toga gubimo milione", naglašava potpredsednica Vlade.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE