Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stadler u junu na srpskim prugama

    Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić kaže da je stiglo 13 novih Stadlerovih vozova, od ukupno kupljenih 21, najavljujući da će prvi vozovi saobraćati srpskim prugama u prvoj polovini juna.

    "Do kraja godine očekujemo sve preostale elektromotorne garniture, koje su obezbeđene iz kreditnih sredstava. Nabavkom novih vozova će popraviti kvalitet usluga i brzinu prevoza", rekao je Stojčić na Sajmu tehnike, gde je izložen novi Stadlerov voz.

    Kako je rekao, vozovi će nakon ispitivanja biti sukcesivno uključivani u saobraćaj, a prvi vozovi će krenuti prema Novom Sadu. Stojčić je kazao da se rekonstruišu deonice od Beograda do Pančeva, zatim od Rume Golubinaca, Sopot Kosmajski Kovačevac i Mala Krsna – Velika Plana.

    "Na tim deonicama koje će do kraja godine biti završene, planiramo da i njima krenu nove Stadlerove garniture. To onda sve zajedno ima smisla", istakao je Stojčić i dodao da se sprovodi i restrukturiranje Železnica Srbije, a da će taj proces trajati narednih godina, a sve u cilju modernizacije.
    Stadler u junu na srpskim prugama
    "Očekujemo da upravo krene i remont pruge Stara Pazova – Novi Sad. Bez obzira da li je pruga nova, stara ili remontovana, ideja je da novi vozovi ispune potrebne tehničke uslove da bi mogli da budu u saobraćaju", rekao je on dodajući da će se Stadlerovi vozovi koristiti u prigradskom i međugradskom saobraćaju.

    Novi elektromotorni voz marke Stadler Flirt III, serija 413/417, namenjen je regionalnom putničkom saobraćaju na domaćim prugama. Nova četvorodelna elektromotorna garnitura postavljena je i otvorena za posetioce samo danas, prvog dana Sajma tehnike.

    Železnice Srbije, koje ove godine prvi put izlažu na Sajmu tehnike, prezentovaće i sistem za eletronsko izdavanje karata, kao i sistem za praćenje teretnih kola, a posebno će biti predstavljeni i projekti modernizacije železničke infrastrukture i voznih sredstava čija je realizacija u toku ili će u narednom periodu biti započeti. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE