Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FAP će se prodavati deo po deo

    Agencija za privatizaciju je objavila javne pozive za privatizaciju tri preduzeća iz svog portfelja – Krušik plastike AD iz Osečine, Fabrike automobila Priboj i AD Aleksa Šantić.

    U pozivu za prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Krušik plastike navodi se da je na prodaju paket akcija koji predstavlja 93,96 odsto kapitala tog preduzeća, a procenjena vrednost kapitala je 843.299,70 evra.

    Svi zainteresovani mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 6. aprila, a dužni su da uplate depozit za učešće u postupku, u iznosu od 84.329,97 evra, navode u Agenciji za privatizaciju.

    Budući strateški partner FAP će, prema javnom pozivu, sa Republikom Srbijom osnovati novo privredno društvo. Minimalni ulog investitora je najmanje milion evra u novcu i pet miliona u stvarima ili u novcu, dok će ulog Srbije biti deo imovine FAP koju je država stekla zamenom potraživanja za vlasništvo.

    U Opštini Priboj preduzeti su koraci za dolazak partnera. Osnovano je Društvo sa ograničenom odgovornošću Industrijski parkovi, čija su imovina zemljište i pogon Preseraja, najvredniji deo FAP, u Manovića Polju, u kom su 1984. godine izgrađene hale na 45.000 kvadrata.

    Osnovna delatnost društva Industrijski parkovi biće iznajmljivanje nekretnina. Uskoro započinje adaptacija, kako bi se objekat prilagodio svetskim standardima u proizvodnji automobilskih delova i kamiona, ističe za Novosti predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

    Model industrijskih parkova već uspešno posluje u Subotici, a Rvović kaže da je namera da se kasnije nešto slično uradi i sa ostalim pogonima FAP, koje će se ponuditi drugim investitorima, kao i još neke fabrike na izdisaju, kako Priboj ne bi zavisio od jedne fabrike.

    U FAP je do petka, kao i ranije u nekoliko navrata, boravila ekipa inžinjera kompanije Sisu iz Finske, sa kojom je u maju prošle godine Vlada Srbije potpisala memorandum. U matičnoj fabrici kamiona je 740 radnika, dok ih je nekoliko puta manje u četiri FAP zavisna preduzeća.

    Predmet prodaje preduzeća Aleksa Šantić je poljoprivredno zemljište sa pratećim objektima, u svojini subjekta privatizacije ukupne površine 699 hektara i 52 ara, sa procenjenom tržišnom cenom je 7.941.894,84 evra. Zainteresovani mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 8. aprila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE