Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sajam poslova za studente tehničkih nauka

    Studenti i diplomci tehničko-tehnoloških fakulteta imaju priliku da pronađu posao ili da dobiju praksu u nekoj od najboljih kompanija u zemlji, na upravo otvorenom dvodnevnom Sajmu poslova 2014.

    I ove godine na sajmu "JobFair 14 – Kreiraj svoju budućnost!", koji organizuju studenti volonteri u zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, posetiocima će biti predstavljene ponude za zaposlenje i razvoj karijere.

    Cilj projekta je smanjenje nezaposlenosti mladih i sprečavanje "odliva mozgova" u inostranstvo, što je izraženo u oblasti tehničkih nauka. Prvi put imamo tribinu "Open Space tehnology" na kojoj će studenti zajedno sa stručnjacima rešavati najveće tehnološke probleme u zemlji, objasnio je koordinator sajma Jovan Praštalo.

    Studenti će tokom dva dana na jednom mestu moći da se upoznaju sa velikim brojem kompanija iz svoje struke, da o praksama i poslovima koji su u ponudi saznaju direktno od zaposlenih u tim kompanijama, ali i da iskustva razmene sa studentima koji su upravo preko ovog sajma dobili posao i grade uspešne karijere.

    Sajam studentima nudi i priliku da besplatno prisustvuju radionicama i predavanjima o tome koja znanja i veštine su im potrebne da bi se bolje zaposlili i izdvojili od drugih kandidata. A što je najvažnije, na sajmu će se održati i razgovori za posao sa studentima koji su prošli u uži izbor kompanija, objasnio je Praštalo.

    On dodaje da se za poslove koje nudi sedam kompanija prijavilo preko 400 studenata, ali da na razgovor za posao ide po 10 najboljih za svaku kompaniju. I ove godine na sajmu će se predstaviti veliki broj kompanija, kao što su Ericsson, VIP, Mozzart, TeleSign, Zuhlke, Orion, Asseco, Microsoft i 30 drugih velikih kompanija.

    Nacionalna služba za zapošljavanje će održati predavanje i studentima objasniti kako da napišu kvalitetan CV koji će ih izdvojiti od ostalih kandidata. Predavanje će u utorak održati i Centar za razvoj karijere.

    Foto: www.jobfair.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE