Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova smena ministara posle Božića

    Premijer Aleksandar Vučić priprema rekonstrukciju kabineta početkom naredne godine, ali prvo će se obaviti analiza raporta o šestomesečnom radu, pre nego što usledi odluka ko napušta Vladu, pišu Novosti.

    Prema informacijama Novosti, premijer Vučić već je naložio ministrima iz Srpske napredne stranke da mu do novembra i šestomesečnog preseka rada Vlade dostave detaljne izveštaje o svojim rezultatima.

    Posle analize rada naprednjačkih i nestranačkih članova kabineta, Vučić će razgovarati i s liderima koalicionih partnera o učincima njihovih ministara.

    U skladu s tim izveštajima, o pozitivnim i negativnim poenima u radu svih resora u Nemanjinoj 11, predsednik Vlade će odlučiti ko od ministara nije dobio prelaznu ocenu i predložiće njegovu smenu.

    Kako saznaje list, on nije potpuno zadovoljan dosadašnjim rezultatima pojedinih članova svog tima i spreman je da ih smeni, ali će, ipak, sačekati još jednu detaljnu analizu i sredinom januara, trebalo bi da predloži novu rekonstrukciju kabineta.

    To će biti druge kadrovske promene otkako je formiran kabinet. U julu je ostavku podneo ministar finansija Lazar Krstić, pa je na njegovo mesto izabran Dušan Vujović, a na upražnjeno mesto ministra privrede došao je Željko
    Sertić.

    Vučić planira da na svakih pola godine pravi novi presek stanja u Vladi. Ako bude potrebno, biće i novih kadrovskih osveženja kabineta i uvođenja drugih "igrača", zaključak je teksta u Novostima.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE